Πολιτικη & Οικονομια

«Μπλόκαρε» το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας στη Βουλή

Βουλευτές έλεγαν ότι η οθόνη έσβηνε συνέχεια και έβγαζε σφάλμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bouli.jpg
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Προς επανεξέταση φαίνεται πως οδεύει η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος στη Βουλή μετά και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην ψηφοφορία για τον «Κλεισθένη», το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το Cnn Greece το πρωί της Παρασκευής κλήθηκαν εσπευσμένα εκπρόσωποι της εταιρίας που είχαν προμηθεύσει το ηλεκτρονικό σύστημα για να εντοπίσουν το πρόβλημα.

Βουλευτές έλεγαν ότι η οθόνη έσβηνε συνέχεια και έβγαζε σφάλμα όταν επιχειρούσαν να οριστικοποιήσουν την ψήφο τους. 

Ωστόσο, επικρατεί και η άποψη ότι πολλοί βουλευτές δεν ειναι ακόμη εξοικειωμένοι με το σύστημα, με αποτέλεσμα να το μπλοκάρουν στην ψηφοφορία επειδή πατούσαν όλοι μαζί ταυτόχρονα τα κουμπιά.

Κάποιοι βουλευτές μετά απο αρκετές προσπάθειες φαίνεται να τα παράτησαν, ενώ ο Γιάννης Κουτσούκος από τη ΔΗΣΥ παρότι ψήφισε, φαίνεται να μην έχει ψηφίσει. Όπως ανέφερε στο CNN Greece όταν εντόπισε το πρόβλημα, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ζητώντας την ανάκτηση του ηλεκτρονικού αποτυπώματος ψήφου. Επίσης, είναι ενδεικτικό είναι ότι ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, φαίνεται να έχει καταψηφίσει την κατάτμηση της Β' Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, ενώ ο ίδιος σε συζήτησή του με δημοσιογράφους δήλωσε ότι ψήφισε «ναι».

Και στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο με τα προπαιτούμενα, είχε δημιουργηθεί πάλι πρόβλημα με συνέπεια οι υπηρεσίες της Βουλής να καλούν είκοσι βουλευτές να επιστρέψουν στην αίθουσα για να ψηφίσουν.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ