Πολιτικη & Οικονομια

Διόρισαν τη Ράνια Αντωνοπούλου στον ΟΟΣΑ

Πριν από τέσσερις μήνες είχε αναγκαστεί σε παραίτηση όταν διέρρευσε ότι λάμβανε επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ!

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
rania-antonopoulou.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας που αποπέμφθηκε μαζί με τον σύζυγό της Δημήτρη Παπαδημητρίου μετά την αποκάλυψη για το ετήσιο επίδομα ενοικίου ύψους 12.000 ευρώ είναι φαβορί για τη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ με έδρα το Παρίσι.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου εγκρίνει τη δέσμευση ποσού 13.221,06 χιλιάδων ευρώ για την κάλυψη εξόδων μετεγκατάστασης, «λόγω τοποθέτησης της κ. Ουρανίας Αντωνοπούλου στη θέση μονίμου αντιπροσώπου στη ΜΕΑ ΟΟΣΑ».

Πρόκειται, χωρίς αμφιβολία, για μία επιβράβευση της κυβέρνησης στο πρόσωπό της, καθώς το μηνιαίο εισόδημά της θα είναι περίπου 7.500 ευρώ, χωρίς να υπολογίσει κανείς το πολυτελές σπίτι στο κέντρο του Παρισιού, τον οδηγό και τον προσωπικό σεφ.

Επίσης, το όνομα του συζύγου της και πρώην υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου έχει πέσει στο τραπέζι για τη θέση του Ελληνα εκπροσώπου στην Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank) όταν θα λήξει η θητεία του Χρήστου Παπουτσή. Αλλά ακόμα και ο διευθυντής του γραφείου της αναπληρώτριας υπουργού Γρηγόρης Μαλάμης τοποθετήθηκε γενικός διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού).

Θυμίζουμε πως η κυρία Αντωνοπούλου πριν από 4 μήνες είχε παραιτηθεί από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού, όταν αποκαλύφθηκε ότι λάμβανε επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ/μήνα για το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε στο Κολωνάκι. Μαζί της είχε παραιτηθεί και ο σύζυγός της, υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου

Η κυρία Αντωνοπούλου θα αντικαταστήσει τον μέχρι πρότινος μόνιμο αντιπρόσωπο στον ΟΟΣΑ κ. Γιώργο Κριμπά, ο οποίος θα λάβει κι αυτός το ποσό των 4.740 ευρώ για τη μετεγκατάστασή του από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ