- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζανακόπουλος για Ρώσους διπλωμάτες: Δεν αποδεχόμαστε συμπεριφορές που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο
Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
«Η Ελλάδα -και το έχει αποδείξει στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής- θέλει καλές σχέσεις με όλα τα κράτη. Από εκεί και πέρα όλοι και όλα τα κράτη και οι Αρχές οφείλουν να σέβονται και το διεθνές δίκαιο, αλλά και εμάς: την ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος. Στο πλαίσιο αυτό, οποτεδήποτε έχει χρειαστεί έχουν παρθεί μέτρα και αυτό έχει γίνει και αυτή τη φορά» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, με αφορμή δημοσίευμα της Καθημερινής για την απέλαση δυο Ρώσων διπλωματών.
O κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως η κυβέρνηση πιστεύει ότι όντως υπήρξαν συμπεριφορές που αποσκοπούσαν στην εμπλοκή στο ζήτημα με την πΓΔΜ, ωστόσο υπογράμμισε: «Η ελληνική πλευρά θέλει καλές σχέσεις με όλα τα κράτη αλλά επιμένει στο ότι δεν είναι δυνατό να αποδεχόμαστε συμπεριφορές που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και δεν δείχνουν σεβασμό προς το ελληνικό κράτος» .
Σε ερώτηση εάν υπήρξαν συμπεριφορές που παραβίασαν τις αρχές του ελληνικού κράτους ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε: «η εκτίμηση είναι ότι έχουν υπάρξει συμπεριφορές τέτοιες και για αυτόν ακριβώς το λόγο θα ληφθούν και όλα τα απαραίτητα μέτρα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Αναδεικνύεται όλη η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Η αντιπολίτευση, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «κυβέρνηση υποδίκων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.