- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιώργος Κατσιαντώνης: Γιατί προσχώρησα στη Νέα Δημοκρατία
Η επιστολή του βουλευτή Λάρισας
Επιστολή για τους λόγους που τον οδήγησαν στην προσχώρηση του στο κόμμα της Ν.Δ, εξέδωσε ο βουλευτής Λάρισας Γιώργος Κατσιαντώνης. Στην επιστολή του αναφέρονται τα εξής:
«Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική δεσμεύθηκα πρώτα απ' όλα στον εαυτό μου, αλλά και στους πολίτες του νομού Λάρισας, που με τίμησαν με την ψήφο τους, ότι θα κάνω πάντα αυτό που μου υπαγορεύει η συνείδησή μου και αυτό που θεωρώ επωφελές για την πατρίδα μας. Στη σύντομη εν Ελλάδι πολιτική μου διαδρομή, δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκε να πάω κόντρα σε κομματικές σκοπιμότητες, για να υπηρετήσω το δημόσιο συμφέρον. Όπως δεν ήταν λίγες οι στιγμές που διαπίστωσα έκπληκτος να διαστρεβλώνονται οι απόψεις μου και να ερμηνεύονται κατά το δοκούν. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, κάποια δημοσιεύματα που με θέλουν όχι μόνον να είμαι έτοιμος να υπερψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ακόμη και να προσχωρώ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Θεωρώ εθνικά επιζήμια τη συμφωνία που υπεγράφη με τα Σκόπια και θα ήμουν ο τελευταίος σε αυτή τη Βουλή που θα την υπερψήφιζε. Επιπλέον, η πορεία, οι αξίες και αρχές που υπηρετώ, δεν έχουν την παραμικρή συγγένεια με τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που εξαπάτησε τους πολίτες, έκανε χειρότερη τη ζωή τους και ζημίωσε τη χώρα.
Όπως δήλωσα και την ημέρα που ανεξαρτητοποιήθηκα από την Ένωση Κεντρώων, είχα και εξακολουθώ να έχω, τις ίδιες πολιτικές απόψεις που τοποθετούνται στο χώρο του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κέντρου και πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από δομικές μεταρρυθμίσεις, τόσο στην οικονομία και τη Δημόσια Διοίκηση, όσο και σε σειρά άλλων κρίσιμων τομέων, όπως ο χώρος της Παιδείας, της Αγροτικής πολιτικής, της Ομογένειας και της Υγείας.
Για να γίνουν πράξη οι αλλαγές αυτές, είναι ανάγκη όλες οι κεντρώες, προοδευτικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, αλλά και όλοι οι πολίτες που ανήκουν στον χώρο αυτό και έχουν, πια, συνειδητοποιήσει την ανάγκη μια γενναίας πολιτικής αλλαγής, να συσπειρωθούν γύρω από τη μόνη δύναμη που μπορεί να την εκφράσει αποτελεσματικά. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Αναδεικνύεται όλη η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Η αντιπολίτευση, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «κυβέρνηση υποδίκων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.