Πολιτικη & Οικονομια

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει την τροπολογία για τη δημιουργία χώρων ελεγχόμενης χρήσης ουσιών. Είναι αυτό προοδευτικό»;

Ο δήμαρχος Αθηναίων ρωτά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kaminis.jpg
EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει τη δημιουργία χώρων ελεγχόμενης χρήσης ουσιών. Είναι αυτό προοδευτικό;» διερωτήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης για την τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής, υιοθετώντας την πρόταση του δήμου Αθηναίων για δημιουργία ειδικών δομών, με στόχο να μειωθεί η δημόσια χρήση ναρκωτικών.  

 «Αναρωτιέμαι τι είναι προοδευτικό και τι συντηρητικό. Έχουμε χάσει τον μπούσουλα. Ας μας εξηγήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί το απορρίπτει, ας πουν καθαρά την άποψή τους» τόνισε ο κ. Καμίνης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον «Αθήνα 984» και τη δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη και επισήμανε: «Οι χώροι ιατρικώς εποπτευόμενης χρήσης αφορούν ανθρώπους που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο χρήσης. Δεν σημαίνει ότι απορρίπτουμε τη στεγνή θεραπεία ή τα υποκατάστατα σε προγενέστερα στάδια. Αλλά όπως και άλλες μεγάλες πόλεις σαν τη Νέα Υόρκη, τη Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ και το Παρίσι, έτσι κι εμείς αναζητούμε τρόπους ώστε να μειωθεί η δημόσια χρήση ουσιών και οι συνέπειές της στους ασθενείς και στη λειτουργία της πόλης. Όπου έχει εφαρμοστεί τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

 Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Καμίνης ανέφερε: «Τις συνθέσεις δεν τις δημιουργούν τα εκλογικά συστήματα. Μακάρι να ήταν τόσο απλή η πολιτική ζωή. Οι δήμοι αντιμετωπίζουν ήδη ένα μεγάλο διοικητικό πρόβλημα, λόγω της γραφειοκρατίας. Και τώρα η κυβέρνηση προσθέτει και ένα πολιτικό πρόβλημα: τον κατακερματισμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν μπορώ να δώσω άλλη ερμηνεία παρά μόνο ότι πρόκειται για μία κυνική σκοπιμότητα, να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ πόδι από την πίσω πόρτα στην Αυτοδιοίκηση». Ο δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε ότι ο πολυκερματισμός ευνοεί συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το δήθεν δημοκρατικό επιχείρημα είναι στάχτη στα μάτια, καθώς αποτελεί ουσιαστικά εξουδετέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ