Πολιτικη & Οικονομια

ΔΗΣΥ: Ο Τσίπρας παρέδωσε στους δανειστές ό,τι κατοχύρωσε το ΠΑΣΟΚ για τα νησιά του Αιγαίου

«Αποτυχημένη η διαπραγμάτευση του πρωθυπουργού»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΔΗΣΥ: Ο Τσίπρας παρέδωσε στους δανειστές ό,τι κατοχύρωσε το ΠΑΣΟΚ για τα νησιά του Αιγαίου
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη με αφορμή τον ΦΠΑ στα νησιά, με τη ΔΗΣΥ να λέει ότι ο πρωθυπουργός παρέδωσε στους δανειστές ό,τι κατοχύρωσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για τα νησιά του Αιγαίου, δηλαδή τη νησιωτικότητα και τον μειωμένο συντελεστή.

«Η αποτυχημένη διαπραγμάτευση του Μνημονίου Τσίπρα οδήγησε στη σταδιακή κατάργηση ενός μέτρου που προστάτευε τους κατοίκους των νησιών από το υψηλό κόστος διαβίωσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΗΣΥ. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, με πρόταση νόμου που κατέθεσε και που κοστολογήθηκε σε 78 εκατ. ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε έγκαιρα προτείνει την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στα εναπομείναντα νησιά για ένα χρόνο.

«Η κυβέρνηση ούτε καν την έφερε στη Βουλή για συζήτηση, ενώ απαξίωσε να απαντήσει στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, κατά την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Είναι λοιπόν σαφές πως δεν είχε την πολιτική πρόθεση αλλά ούτε και την διαπραγματευτική ικανότητα να τα διεκδικήσει προς όφελος των νησιών του Αιγαίου», καταλήγει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντώνης Σαμαράς
O Σαμαράς είναι μόνο σαμαρικός

Εμφανίζεται ως υπερπατριώτης αλλά στην πραγματικότητα η ζημιά που έχει κάνει στην πατρίδα προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες ξεπερνάει κατά πολύ την οποιαδήποτε προσφορά

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY