- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Ποτάμι: Με τι αντάλλαγμα σώζει τη Μέρκελ ο Τσίπρας;
«Το προσφυγικό πρέπει να αντιμετωπιστεί με αίσθημα αλληλεγγύης και δίκαιης κατανομής των βαρών ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
«H Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει κι άλλο βάρος» ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι για το δημοσίευμα των Financial Times που αναφέρει ότι ο Τσίπρας ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία με τη Γερμανία για επιστροφή μεταναστών.
«Ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στους Financial Times, δηλώνει πρόθυμος να υπογράψει συμφωνία με την κ. Μέρκελ για προώθηση στη χώρα μας προσφύγων που βρίσκονται στη Γερμανία και ζητούν άσυλο εκεί. Η ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή, εμφανίζεται αρωγός στα ενδοκυβερνητικά προβλήματα της κ. Μέρκελ, τη στιγμή που η Ελλάδα σηκώνει ήδη τεράστιο βάρος. Σε τι ανταλλάγματα προσβλέπουν άραγε;» αναρωτιέται το Ποτάμι.
«Το προσφυγικό πρέπει να αντιμετωπιστεί με αίσθημα αλληλεγγύης και δίκαιης κατανομής των βαρών ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε Ευρωπαίους αξιωματούχους κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στις Βρυξέλλες: Καμία χώρα δεν δικαιούται να απέχει των ευθυνών της, γιατί καμία χώρα δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της τα βάρη των αυξημένων ροών. Και επιτέλους πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι η κατάσταση στα ελληνικά νησιά είναι τραγική - λόγω και της ανικανότητας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να διαχειριστούν το πρόβλημα. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση θα είναι εις βάρος και της χώρας μας, αλλά και των ίδιων των προσφύγων που δεν μπορούν να γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ κυβερνήσεων» καταλήγει.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Με αφορμή τον τελικό του Μουντιάλ
Η δήλωσή του μετά την αποχώρηση από την Κεντρική Επιτροπή
«Ο Φάμελλος πήρε κάποιες καλές θέσεις, αλλά τα μπουρδούκλωνε» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
«Όσοι επιλέγουν διαφορετική πολιτική διαδρομή οφείλουν να παραδώσουν την έδρα»
Η πρώτη δήλωση μετά την εκλογή της στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Με 7 ψήφους υπέρ και ένα λευκό
Αναλυτικά οι πληρωμές
«Η απαγόρευση δεν εξαφάνισε την αγορά, την παρέδωσε στη μαφία» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός
«Τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν τη θετική τροχιά της χώρας μας» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις 2026
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.