Πολιτικη & Οικονομια

Γ. Περιστέρης: Δεν βγάλαμε λεφτά στο εξωτερικό εν μέσω κρίσης

Τι ανέφερε στην ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gek-terna.jpg

«Έχουμε κάνει ό,τι περνά από το χέρι μας για να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία και κοινωνία» αναφέρει στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Περιστέρης.

Όπως λέει, «υλοποιήσαμε επενδύσεις 2 δις. ευρώ μέσα στην κρίση, στηρίξαμε έμπρακτα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, διατηρώντας συνεχώς κι αδιαλείπτως το σύνολο των διαθεσίμων μας στην Ελλάδα και δημιουργήσαμε χιλιάδες θέσεις εργασίας, ειδικά στην χειμαζόμενη ελληνική περιφέρεια».

«Δηλώνουμε παρόντες και στην νέα εποχή που ελπίζουμε να ξεκινήσει σύντομα για την ελληνική οικονομία με στόχο την ανάπτυξη της χώρας μας και την καταπολέμηση του μεγαλύτερου προβλήματος που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα, τον συνδυασμό ανεργίας και απώλειας -λόγω μετανάστευσης- του πλέον αξιόλογου, καταρτισμένου και δυναμικού κομματιού του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας» προσθέτει.

Αναφορικά με τις ελληνικές επιχειρήσεις, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «θέλουν και μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε αυτήν τη νέα εποχή».

«Το μόνο που ζητούν είναι το αυτονόητο. Ισότιμη μεταχείριση. Ισότιμη μεταχείριση στο κόστος χρηματοδότησης, στην ευκολία πρόσβασης σε κεφάλαια, στην φορολογία, στην πληρωμή των υποχρεώσεων του κράτους. Κι ειδικά στη φορολογία, επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι δεν έχει νόημα να μιλάμε για τον συντελεστή φορολογίας εισοδήματος, αλλά για την συνολική φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων, η οποία αθροιστικά είναι ίσως από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως» εξηγεί.

Και συμπληρώνει: «Στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχουμε εγκαίρως αναπτύξει μια μακροχρόνια στρατηγική για την προστασία και σε βάθος χρόνου την απεξάρτησή του Ομίλου τόσο από την κυκλικότητα των κατασκευών, όσο και από την σταδιακή ωρίμανση της οικονομίας από πλευράς μεγάλων έργων.

» Ήδη από την δεκαετία του 1990, είχαμε ξεκινήσει την δραστηριότητα στις ΑΠΕ όπου έχουμε πλέον επιτύχει τον στόχο των 1000 MW σε Ελλάδα κι εξωτερικό, ενώ είμαστε ο πρώτος ιδιωτικός όμιλος που επένδυσε στην συμβατική ηλεκτροπαραγωγή.

» Επίσης, επιδιώξαμε κι επιτύχαμε σημαντικότατη συμμετοχή στην κατασκευή και λειτουργία έργων παραχωρήσεων (όπως οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι κι ελπίζουμε σύντομα και το αεροδρόμιο στο Καστέλι), καθώς και σε έργα ΣΔΙΤ (όπως τα έργα απορριμμάτων Πελοποννήσου και Ηπείρου)».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ