Πολιτικη & Οικονομια

Λεβέντης σε Κοτζιά: Προσέξτε, γιατί αύριο μπορεί να είστε κατηγορούμενος (video)

«Είναι ανέντιμο να υπογράψετε έχοντας βιάσει τον λαό» ανέφερε από τη βήμα της Βουλής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
leventis.gif
©EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Καλώ αυτή την αίθουσα να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να μην πάει αύριο στις Πρέσπες και να υπογράψει. Να δημιουργήσουμε μία ομάδα διαπραγμάτευσης, η οποία να πει στην Αμερική και την Ευρώπη ότι "δεν μπορούμε να κάνουμε αυτήν τη μειοδοσία". Αν δεν το κάνετε και προχωρήσετε, θα είναι όλο το ιστορικό ανάθεμα στα κεφάλια σας και η τιμωρία θα είναι σκληρή».

Με τη φράση αυτή έκλεισε ο Βασίλης Λεβέντης την ομιλία του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία κατά της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός στην πρώτη μας επικοινωνία με διαβεβαίωσε ότι η γειτονική χώρα πρώτα θα αλλάξει το σύνταγμα και μετά θα δοθεί το "πράσινο φως" για ένταξη στο ΝΑΤΟ». Τώρα, όμως, όπως είπε, «θα τους δώσουν την άδεια ένταξης στο ΝΑΤΟ χωρίς να έχουν κάνει τίποτα».

Β.Λεβέντης(Πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων)(Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης)(16/06/2018)

Ο κ. Λεβέντης επεσήμανε ακόμη πως είναι «πρωτάκουστο το γεγονός ότι η ΝΔ, που είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας, να κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ, και ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του να λέει ότι η ΝΔ έχει δώσει το όνομα».

Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, τον κάλεσε να λάβει τις αποφάσεις του σήμερα, «γιατί αύριο ο κ. Τσίπρας θα παραδώσει το όνομα στα Σκόπια», ενώ απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα και τον κ. Κοτζιά, είπε ότι «καθένας που βάζει υπογραφή αντίθετη με τη θέληση του λαού είναι υπόλογος» και μπορεί «αύριο που θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση να βρεθεί κατηγορούμενος».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι ο υπουργός Εξωτερικών δεν έχει την απαραίτητη νομιμοποίηση να υπογράψει, καθώς δεν έχει προηγηθεί απόφαση του ΚΥΣΕΑ ή του υπουργικού συμβουλίου. «Τελείωσε η εποχή που ο ένας "καθάριζε" για τον άλλο και υπήρχε ατιμωρησία» ανέφερε με νόημα.

«Τα "εύγε" Αμερικανών και Γερμανών δεν είναι προς τιμήν και όχι μόνο για την Αριστερά» είπε, συμπληρώνοντας: «Πάτε να υπογράψετε, βιάζοντας τον λαό και αυτό είναι ανέντιμο κ. Κοτζιά».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ