- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας ο Μπαρμπαρούσης
Μετά τις καταθέσεις Καμμένου- Κουβέλη
Με το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή ο οποίος έχει τη δυνατότητα να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά τις καταθέσεις του Πάνου Καμμένου και του Φώτη Κουβέλη στον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη, ο οποίος χειρίστηκε την έρευνα μετά την παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
Η εντολή πάντως του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ζαχαρή , μετά την προσφυγή των κκ Καμμένου και Κουβέλη ήταν να ερευνηθούν σε βάρος του κ.Μπαρμπαρούση τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας και των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας και να κινηθεί σε βάρος του βουλευτή η αυτόφωρη διαδικασία.
Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για εκείνον που προβαίνει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη, ενώ ο νόμος προβλέπει ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη για όσους διαπράττουν εσχάτη προδοσία.
Σύμφωνα με το άρθρο 135 του Κώδικα που αφορά την δίωξη σε βάρος του κ. Μπαρμπαρούση : «Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 περί εσχάτης προδοσίας» τιμωρείται με κάθειρξη.
Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, από την άλλη, διέψευσε την πληροφορίες ότι συνελήφθη και μιλώντας στο enikos.gr δήλωσε ότι «δεν με έχει συλλάβει κανείς, κυκλοφορώ ελεύθερος. Ούτε με έχει ψάξει κανείς από τις Αρχές στο τηλέφωνο, ούτε κανείς από την Αστυνομία, ούτε από την Εισαγγελία».
Στο ερώτημα γιατί διαρρέεται ότι ο φρούραρχος της Βουλής τον παρέδωσε εκτός της Βουλής στην αντιτρομοκρατική, ο κύριος Μπαρμπαρούσης απάντησε «δεν έχω ιδέα ποιος διακινεί αυτά τα σενάρια.
Εγώ βρίσκομαι στην Αθήνα και τα μόνα τηλεφωνήματα που έχω δεχτεί είναι εκείνα των πολιτών που μου εκφράζουν τη συμπαράστασή τους».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τον τελικό του Μουντιάλ
Η δήλωσή του μετά την αποχώρηση από την Κεντρική Επιτροπή
«Ο Φάμελλος πήρε κάποιες καλές θέσεις, αλλά τα μπουρδούκλωνε» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
«Όσοι επιλέγουν διαφορετική πολιτική διαδρομή οφείλουν να παραδώσουν την έδρα»
Η πρώτη δήλωση μετά την εκλογή της στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Με 7 ψήφους υπέρ και ένα λευκό
Αναλυτικά οι πληρωμές
«Η απαγόρευση δεν εξαφάνισε την αγορά, την παρέδωσε στη μαφία» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός
«Τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν τη θετική τροχιά της χώρας μας» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις 2026
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.