Πολιτικη & Οικονομια

Στον εισαγγελέα οι δηλώσεις Μπαρμπαρούση - Προφορική μηνυτήρια αναφορά από Καμμένο-Κουβέλη

Προς αποκήρυξη από τη Χρυσή Αυγή οι απόψεις Μπαρμπαρούση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
barbar.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, για το θέμα που ανέκυψε με τις δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση. Ο κ. Κοντονής διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας του κ. Μπαρμπαρούση, δίνοντας παράλληλα εντολή για τη διενέργεια της έρευνας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7» ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων, τον χαρακτηρισμό των οποίων θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε ότι σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη του βουλευτή.

Εντολή για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, έδωσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας και σχετικά δημοσιεύματα.

Προφορική μηνυτήρια αναφορά κατά Μπαρμπαρούση και Χρυσής Αυγής

Στο μεταξύ, προφορική μηνυτήρια αναφορά αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, να καταθέσουν από λεπτό σε λεπτό στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπλ.υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση αλλά και κατά τη Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι κ.κ. Π.Καμμένος και Φ.Κουβέλης θα ζητήσουν από τον εισαγγελέα να ασκήσει διώξεις με βάση τα προβλεπόμενα από τον ποινικό κώδικα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής K. Μπαρμπαρούσης, μιλώντας στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, είπε: «επειδή η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν νομοθετεί προς το συμφέρον του έθνους αλλά για το προσωπικό τους συμφέρον καλώ τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να σεβαστεί τον όρκο της. Να συλλάβει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να συλλάβει τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία! Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!», είπε ο Κ. Μπαρμπαρούσης προκαλώντας θύελλα στην αίθουσα.

Προς αποκήρυξη από τη Χρυσή Αυγή οι απόψεις Μπαρμπαρούση

Εξελίξεις στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής δρομολογεί η ανακοίνωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ότι διαβιβάζονται στην Εισαγγελλία για τα περαιτέρω και την άσκηση ποινικής δίωξης τα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης, με τις πρωτοφανείς δηλώσεις του χρυσαυγίτη βουλευτή, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Η Χρυσή Αυγή φαίνεται να προσανατολίζεται στην αποκήρυξη των απόψεων και ενδεχομένως στη διαγραφή του βουλευτή, μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο η άσκηση δίωξης να αφορά σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ