Πολιτικη & Οικονομια

Τζανακόπουλος για Μητσοτάκη: Ας καταθέσει πρόταση μομφής

«Η συζήτηση στη Βουλή θα γίνει πριν την υπογραφή της συμφωνίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tzanakopoulos.jpg
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν εξ οφίτσιο την αρμοδιότητα να υπογράφουν διεθνείς συμφωνίες τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ. Τώρα από κει και πέρα αν ο κ. Μητσοτάκης αμφισβητεί το αν και κατά πόσο η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής δεν έχει παρά να καταθέσει πρόταση μομφής. Γιατί δεν το κάνει; συμπλήρωσε ο κ Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι είναι «είναι όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματός του».

«Ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να έχει επιλέξει μία πολιτική κριτική επί της συμφωνίας. Προσπαθεί να πείσει ότι δεν υπάρχει εξουσιοδότηση του πρωθυπουργού ή του υπουργού Εξωτερικών να υπογράψουν τη συμφωνία. Αυτό δεν έχει καμία βάση» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Αντί να μας πει ποια είναι η πολιτική θέση της ΝΔ επί της συμφωνίας, προσπαθεί να μας πει ότι η κυβέρνηση δεν έχει την εξουσιοδότηση να υπογράψει».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι η συζήτηση στη Βουλή θα γίνει πριν την υπογραφή της συμφωνίας τόνισε ωστόσο ότι το πότε ακριβώς θα γίνει εξαρτάται από τον Πρόεδρο της Βουλής και το πρόγραμμα της Βουλής. Ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε επίσης πως εφόσον υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα, θα είναι ευρύτατη η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή που θα ψηφίσει τη συμφωνία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ