- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καραμούζης: Έχουμε ακόμη σημαντικά ζητήματα να αντιμετωπίσουμε
Η ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών
«Οι συνθήκες στον τραπεζικό κλάδο βελτιώνονται, η πρόοδος που συντελείται προς την κατεύθυνση της επιστροφής στην κανονικότητα είναι αξιοσημείωτη, αλλά έχουμε ακόμη μπροστά μας σημαντικά ζητήματα να αντιμετωπίσουμε και πρωτοβουλίες να αναλάβουμε, πριν αποκαταστήσουμε πλήρως την ικανότητά μας να χρηματοδοτούμε απρόσκοπτα την πελατεία και την οικονομία», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Νικόλαος Καραμούζης, κλείνοντας τις εργασίες της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΕΕΤ.
Ο κ. Καραμούζης με αφορμή και τον εορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση της ΕΕΤ ανέφερε επίσης: «Κατά ευτυχή συγκυρία πραγματοποιήσαμε τη φετινή επετειακή μας Γενική Συνέλευση, με παρόντα όλα τα μέλη μας, σε συνθήκες που δικαιολογούν μία συγκρατημένη αισιοδοξία τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για τον τραπεζικό κλάδο, που ανταπεξήλθε και πάλι με επιτυχία στα stress tests του 2018. Ο απολογισμός μας για το έτος 2017 είχε θετικό πρόσημο και ευχόμαστε να αποτελέσει την απαρχή μίας περιόδου ουσιαστικής ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που κληροδότησε η κρίση και η μακρά περίοδος ύφεσης και κοινωνικού κόστους, την οποία όλοι βιώσαμε».
Ο κ. Καραμούζης πρόσθεσε ότι σημαντικά ζητήματα παραμένουν το υπερβολικό ύψος των NPEs (μη εξυπηρετούμενα πιστωτικά ανοίγματα), η βραδεία επιστροφή καταθέσεων και η περιορισμένη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, οι επιπτώσεις των ραγδαίων τεχνολογικών αλλαγών στο χρηματοπιστωτικό χώρο με αιχμή την ψηφιοποίηση, το νέο απαιτητικό, ρυθμιστικό/εποπτικό πλαίσιο, η ένταση του ανταγωνισμού καθώς και η στασιμότητα των εργασιών που δημιουργούν σοβαρό προβληματισμό.
Η περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών και χρηματοπιστωτικών συνθηκών θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την επιτυχή αντιμετώπιση των παραπάνω προσκλήσεων και ο τραπεζικός τομέας είναι ώριμος, έτοιμος και αποφασισμένος να συμβάλλει με τις πρωτοβουλίες του στην επιτάχυνση εξόδου της χώρας από την κρίση και την επιστροφή στην κανονικότητα και ανάπτυξη, επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΕΤ.
Η γενική συνέλευση της ΕΕΤ, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 ετών από την ίδρυσή της, πραγματοποιήθηκε σήμερα, με παρόντα όλα τα μέλη της, αλλά και τις διοικήσεις της ΤτΕ, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, των προέδρων του ΣΕΒ και ΣΕΤΕ, πρώην προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων των τραπεζών καθώς επίσης και πληθώρα εκπροσώπων και στελεχών από το χρηματοπιστωτικό τομέα.
Εγκρίθηκαν ομόφωνα ο ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσεως, και ο πρόεδρος της ΕΕΤ Νικόλαος Καραμούζης έκανε ένα συνοπτικό απολογισμό του θετικού έργου της Ένωσης το 2017 και ευχαρίστησε όλα τα μέλη και το προσωπικό της για τη σημαντική συμβολή τους στην αναβάθμιση του ρόλου της ΕΕΤ.
Μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε ομιλία από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
«Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να επιδιώκουμε την πολιτική ή τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων μας» σημειώνει
Τι είπε από το βήμα της Βουλής
«Σε αυτή την εκστρατεία λάσπης σε βάρος μου, το ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο» επεσήμανε ο υπουργός
«Ζούμε σε περίοδο τοξικότητας άνευ προηγουμένου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.