Πολιτικη & Οικονομια

Κατρούγκαλος: Παραιτούμαι αν στο πολυνομοσχέδιο υπάρχει φράση για περικοπές συντάξεων

Άγρια κόντρα στον αέρα με Κικίλια εν όψει της ψηφοφορίας στη Βουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
katrougalos.jpg
©EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τη δική του εκδοχή για το τι τελικά περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο αναφορικά με τις συντάξεις, έδωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Με την ελληνική κυβέρνηση να έχει δεσμευτεί στους θεσμούς για «ψαλίδι» στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αποκάλεσε «ψεύτη» τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια για το θέμα αυτό.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στον Real FM, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή στα χρήματα που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως αν υπάρχει έστω και μια φράση σχετική στο πολυνομοσχέδιο, θα υποβάλει την παραίτησή του.

«Σας λέω λοιπόν ότι αυτό που είπα -και δεν το λέει εύκολα ένας πολιτικός- είναι ότι αύριο θα παραιτηθώ αν φέρει ο κ. Κικίλιας μία φράση από το νομοσχέδιο που να είναι σχετική με περικοπές, είτε με τις συντάξεις, είτε με οτιδήποτε» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και πρώην υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι αυτά που θα ψηφιστούν την Πέμπτη στη Βουλή, δεν έχουν καμία σχέση με συντάξεις ή περικοπές.

«Με δική σας ευθύνη και υπογραφή του τρίτου Μνημονίου έρχεστε να επικυρώσετε την περικοπή ακόμα 2,5 συντάξεων από τους Έλληνες συνταξιούχους και μνημονιαρά με 5,1 δισ. ευρώ μέτρα» ήταν τα λόγια του Βασίλη Κικίλια στον αέρα, που προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Κατρούγκαλου.

«Λέτε ψέματα κύριε Κικίλια, είναι καθαρό ψέμα. Στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία μνεία για περικοπές συντάξεων και αυτό που λέτε είναι ψέμα. Σας λέω αν μου φέρετε τη διάταξη στην όπια αναφέρεστε εγώ αύριο θα παραιτηθώ» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ