- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραλαλά και τα παραμύθια της Χαλιμάς
Υπουργοί και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απαντούν για την οικονομία με ατάκες που θα ζήλευε και ο Αθηνόδωρος Προύσαλης
Σφίγγουν οι ζέστες και καθώς πλησιάζει η μέρα ψήφισης του «πακέτου» με τα προαπαιτούμενα, φαίνεται πως οι πρωτοκλασάτοι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν απαντήσεις σαφώς επηρεασμένοι από τις υψηλές θερμοκρασίες. Τα συμπτώματα της παράδοξης αυτής «υπερθερμίας» εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο μετά και τη μη ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για τις ενοχλητικές λεπτομέρειες του νομοσχεδίου.
Πάμε, λοιπόν:
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε πως οι βουλευτές του κόμματός του θα υπερψηφίσουν τις διατάξεις γιατί «δεν είναι τραλαλά, όπως γράφεται».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών της Βουλής, Μάκης Μπαλαούρας, απαντώντας στην κριτική για τα μέτρα που έρχονται κυρίως με τις περικοπές στις συντάξεις, δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση των πολιτών. Όλα αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς».
Σε άλλη ερώτηση, για την εκποίηση της δημόσιας περιοουσίας, ο κ. Μπαλαούρας απάντησε: «Διαβάζω ότι δίνεται η ελληνική περιουσία στους δανειστές. Είναι της πλάκας όλα αυτά».
Φαίνεται πως κάποιοι έχουν παραιτηθεί από την προσπάθεια να εξηγήσουν τα ανεξήγητα και το έχουν ρίξει στο καλαμπούρι και στις ατάκες «για να ξεμπερδεύουμε». Μόνο που η υπόθεση για τους πολίτες δεν είναι για γέλια.
Υπάρχουν βέβαια και πιο «σοβαρές» περιπτώσεις, όπως αυτή του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, που εκτιμά ότι «η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών θα φανεί μετά από 3-4 χρόνια. Αυτός είναι ο νόμος της οικονομίας». Μόνο που ο νόμος αυτός υπονομεύει το όραμα του πρωθυπουργού της χώρας για καθαρή έξοδο, με υποσχέσεις για άμεση βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.
Αλλά, είπαμε, ας μην το σοβαρέψουμε. Τσιριμπίμ τσιριμπόμ, που θα έλεγε και ο Αθηνόδωρος Προύσαλης…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προς ψήφιση στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας
Γιατί έκλεισαν οκτώ Δημοτικά
«Αυτό που έγινε σε εσάς θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ
Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Στις Κυκλάδες η αμόλυβδη αγγίζει τα 2,22 ευρώ το λίτρο
«Η ΔΕΘ θα είναι ο καθρέφτης της αλήθειας για όλους»
Σε ποιους τομείς επιβάλλεται η διακοπή εργασιών και πώς προστατεύονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου
Ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση
Οι 5+1 παρεμβάσεις για την δημόσια παιδεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τη ΝΔ - Πυρά για 13η σύνταξη, ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια
Προς ψήφιση και οι νέες διατάξεις για τα πατίνια
Από τον Ντέιβιντ Κάμερον και την Τερέζα Μέι μέχρι τον Κιρ Στάρμερ και τον Αντι Μπέρναμ
Συστρατεύεται με την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα
Πολύ υψηλή συμμετοχή με 43.500 δικαιούχους
H απόφαση ελήφθη σε συνέχεια των αρχειοθετήσεων υποθέσεων από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Πόσοι είναι οι επιδοτούμενοι άνεργοι
Έρχονται αναδρομικά 1.200 ευρώ με την πρώτη πληρωμή
Πότε ξεκινούν τα νέα μέτρα
Η δήλωση του ΠτΔ για την 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.