- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι θα γίνει με το αλαλούμ των φορολογικών δηλώσεων 80.000 συνταξιούχων
Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για τον τρόπο με τον οποίο θα διορθωθούν τα λάθη σε βεβαιώσεις αποδοχών συνταξιούχων του Δημοσίου
Με αυτόματη εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβάλει περίπου 80.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου, θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί και αφορούσε σε λάθη στις αρχικές βεβαιώσεις συντάξεων που είχαν παραλάβει οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι.
Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ανάρτησε νέες διορθωμένες βεβαιώσεις αποδοχών μετά τον εντοπισμό του λάθους. Ωστόσο για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των συνταξιούχων αυτών και για να μην χρειασθεί να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις, με βάση τις νέες βεβαιώσεις, η εκκαθάριση θα γίνει αυτόματα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Μάλιστα, θα ενημερωθούν σχετικά για το αποτέλεσμα της νέας εκκαθάρισης της φορολογικής τους δήλωσης.
Το πρόβλημα είχε προκύψει, καθώς στις βεβαιώσεις συντάξεων για το 2017 που είχε εκδώσει αρχικά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε υπολογίσει λανθασμένα την επιστροφή των διαφορών εισφοράς υπέρ ασθένειας σε πλασματικά ποσά, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια και όχι στις πραγματικά καταβαλλόμενες συντάξεις. Το λάθος εντοπίστηκε και έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις.
Σημειώνεται ότι το πρόβλημα αφορά μόνο τις βεβαιώσεις αποδοχών των συνταξιούχων του Δημοσίου και όχι των άλλων ταμείων (πρώην ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κλπ).
Το θέμα εξετάστηκε σε χθεσινή σύσκεψη στελεχών του ΕΦΚΑ και της ΑΑΔΕ, όπου αποφασίστηκε μετά τη διόρθωση στις Βεβαιώσεις Αποδοχών να γίνει αυτόματα νέα εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων για τους περίπου 80.000 συνταξιούχους που έχουν υποβάλει ήδη τη φορολογική τους δήλωση. Για τους υπόλοιπους συνταξιούχους του Δημοσίου δεν υπάρχει πρόβλημα αφού οι βεβαιώσεις αποδοχών τους αναρτήθηκαν μετά τον εντοπισμό του προβλήματος.
Στο μεταξύ, έως και χθες είχαν υποβληθεί 1,6 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο άνω των 6 εκατ. δηλώσεων που υποβάλλονται κάθε χρόνο. Από τις δηλώσεις αυτές, οι 1.583.787 έχουν ήδη εκκαθαριστεί. Απ αυτές το 33,85% είναι χρεωστικές, το 13,33% είναι πιστωτικές και το 52,82% είναι μηδενικές. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα λήγει στο τέλος Ιουνίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μεγαλύτερη επένδυση αποχέτευσης στην Ελλάδα με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το τέλος της δεκαετίας
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Προς ψήφιση στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας
Γιατί έκλεισαν οκτώ Δημοτικά
«Αυτό που έγινε σε εσάς θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ
Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Στις Κυκλάδες η αμόλυβδη αγγίζει τα 2,22 ευρώ το λίτρο
«Η ΔΕΘ θα είναι ο καθρέφτης της αλήθειας για όλους»
Σε ποιους τομείς επιβάλλεται η διακοπή εργασιών και πώς προστατεύονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου
Ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση
Οι 5+1 παρεμβάσεις για την δημόσια παιδεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τη ΝΔ - Πυρά για 13η σύνταξη, ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια
Προς ψήφιση και οι νέες διατάξεις για τα πατίνια
Από τον Ντέιβιντ Κάμερον και την Τερέζα Μέι μέχρι τον Κιρ Στάρμερ και τον Αντι Μπέρναμ
Συστρατεύεται με την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα
Πολύ υψηλή συμμετοχή με 43.500 δικαιούχους
H απόφαση ελήφθη σε συνέχεια των αρχειοθετήσεων υποθέσεων από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Πόσοι είναι οι επιδοτούμενοι άνεργοι
Έρχονται αναδρομικά 1.200 ευρώ με την πρώτη πληρωμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.