- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σύσκεψη βουλευτών της Ν.Δ. παρουσία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη για το ν/σ Γαβρόγλου
Η Νέα Δημοκρατία τάχθηκε, ήδη από την Παρασκευή, υπέρ της άμεσης απόσυρσης του νομοσχεδίου
Tο νομοσχέδιο-μαμούθ που κατέθεσε ο Υπουργός Παιδείας σχετικά με σειρά αλλαγών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ήταν το αποκλειστικό αντικείμενο της σύσκεψης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τους βουλευτές του Κόμματος που μετέχουν στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της βουλής.
Κοινό συμπέρασμα ήταν ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο επιχειρείται από το ΣΥΡΙΖΑ ο πλήρης έλεγχος της εκπαιδευτικής διοίκησης μέσω της κομματικοποίησής της, ενώ ενισχύεται εντελώς αναιτιολόγητα ο συγκεντρωτισμός του κράτους, καθώς σειρά αποφάσεων θα λαμβάνονται, στο εξής, από κεντρικές γραφειοκρατικές δομές και όχι από τις σχολικές μονάδες. Ακόμη, με το εν λόγω ν/σ ανατρέπεται πλήρως το υφιστάμενο σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ενώ καταργούνται και οι σχολικοί σύμβουλοι οι οποίοι αντικαθίστανται από κομματικούς εγκάθετους.
Ενδεικτικό, τέλος, της κυβερνητικής μεθόδευσης είναι ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κατατέθηκε με τη διαδικασία του επείγοντος, ενώ δεν υφίσταται κανένας προφανής λόγος για αυτή τη σπουδή, καθώς κανένα από τα άρθρα του δεν είναι άμεσης εφαρμογής για την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Επισημαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία τάχθηκε, ήδη από την Παρασκευή, δια της αρμόδιας Τομεάρχη της, κ. Νίκης Κεραμέως, υπέρ της άμεσης απόσυρσης του νομοσχεδίου. Σε αυτή τη θέση επιμένουμε, καλώντας την Κυβέρνηση να αποσύρει το εν λόγω ν/σ που έχει ως μόνο στόχο την ικανοποίηση στενών συντεχνιακών και κομματικών συμφερόντων του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της εκπαίδευσης.
Η Νέα Δημοκρατία επιμένει στις πάγιες θέσεις της που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση της Παιδείας οι οποίες και θα αποτελέσουν την αιχμή του δικού της προγράμματος που θα εφαρμοσθεί, καταργώντας όλες τις αλλοπρόσαλλες επιλογές των τριών Υπουργών Παιδείας στα τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ (Μπαλτά, Φίλη, Γραβρόγλου) που πειραματίζονται σε βάρος των μαθητών και των γονέων τους αλληλλοαναιρούμενοι και μεταξύ τους.
Την επιλογή ανώτατων και ανώτερων στελεχών στην εκπαίδευση με τη θεσμοθέτηση μίας αντικειμενικής διαδικασίας στην οποία θα εμπλέκεται το ΑΣΕΠ και άλλα ανεξάρτητα όργανα.
Την αξιολόγηση όλων των δομών της εκπαίδευσης όπως επίσης και των εκπαιδευτικών.
Την ενίσχυση των υφιστάμενων δομών καθώς και της σχολικής αυτονομίας με τη λήψη των περισσότερων αποφάσεων από τα ίδια τα σχολεία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στην τελετή αποφοίτησης του Αριστοτέλειου Κολλεγίου
Τι είπε για την κρατική επιχορήγηση και τα περιουσιακά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ
Ενισχύεται η ενεργειακή συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών
Η πρώην επίτροπος υποστήριξε ότι τέτοιες συζητήσεις αποδυναμώνουν πολιτικά το κόμμα
«Δεν έκανα ποτέ πίσω σε κρίσιμες στιγμές», τόνισε ο βουλευτής Χανίων
«Μειώνουμε τη γραφειοκρατία και ενισχύουμε τη διαφάνεια για τους ναυτικούς», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Οι βασικοί άξονες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της διεθνούς οικονομικής παρουσίας της χώρας
Η ανάρτηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια
Η σύγκριση των δύο θεαμάτων, των δύο εποχών με τον ίδιο πρωταγωνιστή αναπόφευκτη
Παράλληλα καλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αποφασίσει...
Κεντρικός πυλώνας του έργου αποτελεί το Εθνικό Μητρώο Ασθενών με Νεοπλασματικές Ασθένειες
Το VBCI PHILOCTETES® στην έκθεση Eurosatory στο Παρίσι
«Το ποσό και το μείγμα των μέτρων στη ΔΕΘ συζητείται τώρα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών
Τα πληρώματα θα συνδράμουν στην απομάκρυνση θαλάσσιων ναρκών
Αιχμές κατά Νέας Δημοκρατίας για την επιδοματική πολιτική
Μητσοτάκης: «Αδικαιολόγητες υψηλές τιμές δεν θα γίνουν ανεκτές» - Real time 10.000 κωδικοί
Από την Τζοκόντα του Λεονάρντο στην πολιτική μυθολογία της μεταπολίτευσης
Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι
Τι να προσέξετε για να μην καθυστερήσει η πληρωμή
«Έχει κάνει χιλιάδες να ντρέπονται που είναι αριστεροί»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.