- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποια συμφέροντα εμποδίζουν τη φαρμακευτική κάνναβη
Καταγγελτική η Δούρου στο Balkannabis Expo 2018
Καταγγελτική ήταν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου για τα συμφέροντα που εμποδίζουν τη φαρμακευτική κάνναβη. Η κυρία Δούρου έκανε λόγο για σκοταδιστικούς μύθους, όπως επίσης και ισχυρά συμφέροντα της φαρμακευτικής, πετρελαϊκής βιομηχανίας και της βιομηχανίας παραγωγής χαρτιού.
Η διάδοση των πολλών και χρήσιμων προϊόντων της «σκόνταψε» όμως - διόλου τυχαία - στα ισχυρά συμφέροντα της φαρμακευτικής, πετρελαϊκής βιομηχανίας, της βιομηχανίας παραγωγής χαρτιού και άλλων οργανωμένων συμφερόντων, τα οποία είδαν στην κάνναβη έναν, όχι απλά υπολογίσιμο αλλά επικίνδυνο για τα συμφέροντά τους, ανταγωνιστή. Εξ ου λοιπόν και οι τόνοι λάσπης και παραπληροφόρησης, ειδικά κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα» είπε χαρακτηριστικά.
Τα βασικά σημεία του χαιρετισμού της Περιφερειάρχη στο Συνέδριο MedCannabis Science, στο πλαίσιο της Balkannabis Expo 2018 είναι:
Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει με την αιγίδα της την πρωτοβουλία. Και το πράττουμε αυτό συνειδητά, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες. Γιατί πρόκειται για μία ιστορική πρωτοβουλία, μία πρωτοβουλία που, με επιστημονική αρτιότητα και αδιαμφισβήτητη τεκμηρίωση επιχειρεί, στη διάρκεια των τριών ημερών της Έκθεσης, δύο πράγματα.
Αφενός να αποδομήσει όλους τους σκοταδιστικούς μύθους, τις παρανοήσεις και την ηθελημένη παραπληροφόρηση σε σχέση με τη χρησιμότητα της κάνναβης στην Ιατρική, τη Βιομηχανία, τη Γεωργία. Αφετέρου στοχεύει στο να καταδείξει τους πολλούς, ενδιαφέροντες, οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμους τρόπους συμβολής του συγκεκριμένου προϊόντος, με τις διαφορετικές του χρήσεις, στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την οικονομική ανάπτυξη. Με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον και με τη δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας.
Η διάδοση των πολλών και χρήσιμων προϊόντων της «σκόνταψε» όμως - διόλου τυχαία - στα ισχυρά συμφέροντα της φαρμακευτικής, πετρελαϊκής βιομηχανίας, της βιομηχανίας παραγωγής χαρτιού και άλλων οργανωμένων συμφερόντων, τα οποία είδαν στην κάνναβη έναν, όχι απλά υπολογίσιμο αλλά επικίνδυνο για τα συμφέροντά τους, ανταγωνιστή. Εξ ου λοιπόν και οι τόνοι λάσπης και παραπληροφόρησης, ειδικά κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα.
Λάσπη και παραπληροφόρηση τις οποίες ακόμη και σήμερα, ορισμένοι, εδώ στη χώρα μας, δεν διστάζουν – ενίοτε μάλιστα και με χυδαίο τρόπο - να χρησιμοποιήσουν σε βάρος, όχι μίας κυβέρνησης, μιας νεολαίας ή μιας Περιφέρειας, όπως νομίζουν, αλλά σε βάρος της επιστημονικής πραγματικότητας. Σε βάρος των τεράστιων δυνατοτήτων, στον χώρο της ιατρικής, βιομηχανικής, αγροτικής ανάπτυξης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση» - Περιοδεία του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία
Για τις παραβάσεις επιβλήθηκε πρόστιμο που ξεπέρασε τα 5.000 ευρώ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης
Νέο «Εξοικονομώ» για 62.000 κατοικίες - Aύξηση έως και 100 ευρώ τον χρόνο στο επίδομα θέρμανσης
«Μετρό με Τσίπρα - Μετρό με Μητσοτάκη»: Η φωτογραφία που ανέβασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Το ΚΑΤ θα το παραδώσω στον διάδοχό μου εντελώς καινούργιο», ανέφερε υπουργός Υγείας
«Συνεχίζουμε με ακόμη πιο στοχευμένες παρεμβάσεις όπου υπάρχει κίνδυνος», τόνισε ο Περιφερειάρχης
Απάντηση μέσω συνεργατών του δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα
«Η Κοζάνη αποκτά ένα νέο νοσοκομείο-κόσμημα» - Επίσκεψη του πρωθυπουργού στη νέα πτέρυγα του Μαμάτσειου Γενικού Νοσοκομείου
«Έχουμε στραφεί στις ΑΠΕ και στο φυσικό αέριο»
«Το ΠΑΣΟΚ οφείλει πλέον να απαντήσει καθαρά»
«Εγώ δεν τον είπα παλιόπαδο, τον είπα καλόπαιδο»
O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε το σχέδιο 10+1 σημείων του κόμματος για το ιδιωτικό χρέος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.