Πολιτικη & Οικονομια

Η εβδομάδα του Forrest Gump 443

Μέλος του συλλόγου εναντίον του επαναγεμίσματος των μπουκαλιών νερού που δεν έχουν αδειάσει τελείως.

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 443
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44713-100588.jpg

Η πιο ειλικρινής ομολογία ανικανότητας της εβδομάδας: Η δημόσια παραδοχή του Αντώνη Σαμαρά ότι και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ διόριζαν στην ΕΡΤ.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο πρωθυπουργός που βοηθάει τους μετανάστες υπό την προϋπόθεση να πετύχουν στο ΝΒΑ, δηλώνει...
Αν δεν είχα απειλήσει με απέλαση όλους τους «Αντετοκούμπο» δεν θα του είχα δώσει κίνητρο να πετύχει.
Άρα εκείνος πρέπει να βραβεύσει εμένα.


Το μπλέξιμο της εβδομάδας
Ο Μάκης Βορίδης κατηγορεί τον Ανδρέα Παπανδρέου ότι «κατέστρεψε τη χώρα», μπροστά σε ένα ακροατήριο κρατικοδίαιτων κομματικών στελεχών που κάνουν ακριβώς ό,τι κατηγορούν και τον Αντρέα: Δηλαδή διαφθείρονται και βολεύονται από το πελατειακό κράτος! Την ίδια στιγμή, όμως, οι «αγιοταφίτες μοναχοί του Παπανδρεϊσμού», οι ζηλωτές του «Ανδρέα Ζεις, Εσύ Μας Οδηγείς», δηλαδή ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και το υπόλοιπο Αριστερό Ρεύμα, εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ, επειδή «δεν είναι πια το ΠΑΣΟΚ με τις αξίες του Ανδρέα». Το οποίο αντιδρά και διαμαρτύρεται για την προσβολή της μνήμης του ιδρυτή του, ενώ δεν έχει πλέον τις αξίες του! Και ακόμα χειρότερα: Διαμαρτύρεται και ο ΓΑΠ, ο οποίος και ανέστρεψε πλήρως τη στρατηγηκή του «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα» με αποτέλεσμα να έχει κι αυτός αποκηρυχθεί από τους παλαιοημερολογίτες ανδρεϊκούς, αλλά και από το επίσημο ΠΑΣΟΚ.

Και την ίδια στιγμή που κατηγορείται ο Μάκης Βορίδης ότι προσβάλλει τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, η Δήμητρα Λιάνη έχει γίνει μόνιμη καλεσμένη του Τράγκα και προσβάλλει πολλαπλάσια τη μνήμη του, αφηγούμενη την πολιτική του ιστορία, όπως θα το έκανε ο Δημοσθένης Λιακόπουλος (αν συνεργάζονταν με τη Ραχήλ Μακρή); Και το ακόμα πιο περίπλοκο: Ο Ανδρέας που περιγράφει η Δήμητρα Λιάνη θα έπρεπε να αποθεώνεται από ανθρώπους σαν τον Μάκη Βορίδη, αφού σύμφωνα με τη χήρα του τα βάζει με τις συνωμοσίες της Νέας Τάξης και τους εβραιομασώνους και γενικά αποτελεί τον ιδεολογικό αδελφό του Σεραφείμ Πειραιώς!

(Και μια χαριτωμένη λεπτομέρεια: Ο άνθρωπος που προκάλεσε όλη αυτή την αναστάτωση, ο Μάκης Βορίδης, λίγο μετά, κατά τη διάρκεια της ίδιας ομιλίας, αναφέρθηκε στα «ιδεολογικά νάματα της παράταξης: Τον ευρωπαϊσμό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την αφοσίωση στις αξίες της ελευθερίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και (ντα-ντάαααν...) την επανίδρυση του κράτους Κώστα Καραμανλή!!!. Δηλαδή, όλη αυτή η φασαρία προκλήθηκε από κάποιον που πιστεύει σοβαρά ότι ο Κώστας Καραμανλής επανίδρυσε το κράτος. Την επόμενη φορά, δηλαδή, ας τσακωθούμε για κάποια τοποθέτηση του κλόουν Τοτό. Την ίδια βαρύτητα έχουν.)

Το «δεν-το-είδα-να-έρχεται» της εβδομάδας
Η περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούμπο. Ο οποίος αντί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν τα παιδιά των μεταναστών προς το καλύτερο, κατάφερε να δημιουργήσει τέτοιο προηγούμενο, ώστε στο εξής όποιο παιδί μετανάστη δεν επιλεγεί στο ΝΒΑ, να θεωρείται διπλά αποτυχημένο.

Η ενοχή της εβδομάδας
Αυτό το τσίμπημα βρώμικης ικανοποίησης που ένιωθες βλέποντας το τρομαγμένο πρόσωπο του κυνηγημένου χρυσαυγίτη να κρύβεται πίσω από μετανάστες για να γλιτώσει από την επίθεση των ιδεολογικών του αντιπάλων.

Η λέξη της εβδομάδας
«Ριντέρευνα»: Η εσπευσμένη έρευνα για νέο rss reader, καθώς κανείς δεν έδωσε σημασία στην προειδοποίηση της google ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του δικού της, πράγμα που συνέβη την περασμένη Τρίτη.


Η πιο ειλικρινής ομολογία ανικανότητας της εβδομάδας
Η δημόσια παραδοχή του Αντώνη Σαμαρά ότι και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ διόριζαν στην ΕΡΤ, αλλά διόριζαν κυρίως Αριστερούς. Δηλαδή παραδέχθηκε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα ήταν τόσο ανίκανα, ώστε τα στελέχη τους δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν σωστά ούτε το μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει καλά ένας πολιτικός: Το ρουσφέτι.


Η φυσιολογικότερη εξέλιξη της εβδομάδας
Ο πολιτικός «τρακαδόρος» που έβαλε τους πολίτες να πληρώνουν την προεκλογική του δραστηριότητα (όταν ίδρυσε μια παρωδία χωροφυλακής και τη στελέχωσε με διορισμένες νοικοκυρές χωρίς το παραμικρό εφόδιο), που διόρισε την κόρη του ως μετακλητή υπάλληλο στη Βουλή όσο ήταν πρόεδρος (επειδή μπορούσε) και που έσπευσε να υιοθετήσει την πρώτη θεωρία συνωμοσίας που άκουσε (ότι μας κλέβουν τα φωνήεντα) είναι έτοιμος να κάνει άνοιγμα στη Χρυσή Αυγή, επειδή έχει πολλούς «πελάτες» του εκεί. Πού είναι το περίεργο;


Ο συμβολισμός της εβδομάδας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διάλεξε το νοσοκομείο που φέρει το όνομα του ιδρυτή του ΕΣΥ, για να κάνει την πρώτη του έφοδο! Τυχαίο;


Η απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας:
Υπάλληλος αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που παρακολουθεί Έλληνες πολιτικούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ