- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γ. Βρούτσης: Αγγίζουν τα 32 δις ευρώ τα ληξιπρόθεσμα προς τα ασφαλιστικά ταμεία
Απέτυχε παταγωδώς η περιβόητη ρύθμιση των 100 δόσεων και ο εξωδικαστικός μηχανισμός
«Στα 31,9 δισ. ευρώ εκτοξεύτηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2018 αυξήθηκαν κατά 585 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η "περιβόητη" ρύθμιση των 100 δόσεων και ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων απέτυχαν παταγωδώς!».
Αυτό υποστήριξε σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την έκδοση της 1ης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του ΚΕΑΟ (Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών), έτους 2018.
«Ο εξοντωτικός συνδυασμός υψηλών εισφορών και φόρων οδήγησαν εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους, με αποτέλεσμα σήμερα 1.216.873 συμπολίτες μας να έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία συνολικού ύψους 31.869 εκατομμύρια ευρώ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του ΚΕΑΟ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2018 αυξήθηκαν κατά 585 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή, συγκριτικά με το 2014, έχουν αυξηθεί κατά 131%. Δηλαδή, από τα 13.767 εκατ. ευρώ το 2014, εκτινάχθηκαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 31.869 εκατ. ευρώ στο τέλος του Μαρτίου 2018» τόνισε ο κ. Βρούτσης.
100 δόσεις για... γέλια
«Επιπλέον, τα στοιχεία του ΚΕΑΟ αποκαλύπτουν ότι η πολυδιαφημισμένη εξαγγελία των 100 δόσεων (Ν.4321/2015), που χρησιμοποίησαν -ως προεκλογική σημαία- οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απέτυχε παταγωδώς! Έτσι, από τους συνολικά 1.216.873 οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία, ενεργοί με βάση τη ρύθμιση είναι μόλις οι 27.191! Την ίδια στιγμή, ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων (Ν.4469/2017), η δεύτερη πολλά υποσχόμενη και πολυδιαφημισμένη ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει επίσης αποτύχει. Μέσα σε 1 χρόνο λειτουργίας της, έχουν υποβληθεί μόνο 724 αιτήσεις -συνολικού ύψους 71 εκατ. ευρώ- και έχουν διεκπεραιωθεί λιγότερες από 30» πρόσθεσε.
«Επιβεβαιώνεται, λοιπόν στην πράξη, μέσα από τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το ΚΕΑΟ, ότι με ευθύνη της κυβέρνησης έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες, που αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις υπέρογκες υποχρεώσεις τους. Η δραματική αυτή κατάσταση απαιτεί την άμεση εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, ρεαλιστικής, υπεύθυνης και αναπτυξιακής, που θα στοχεύει στη μείωση των εξοντωτικών εισφορών, τη διευκόλυνση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους συνεπείς καθώς και την αυστηρή αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών» κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Αναδεικνύεται όλη η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Η αντιπολίτευση, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «κυβέρνηση υποδίκων»
«Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά έναν πραγματικό αγρότη, με πραγματική παραγωγή. Δεν αφορά ανύπαρκτη καλλιέργεια, εικονική δραστηριότητα ή παράνομη είσπραξη ενισχύσεων»
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Στο αρχείο οι κατηγορίες για άλλους 7
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.