Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας έχασε την ευκαιρία να καθαρίσει τους λογαριασμούς του με τη βία

Η ομιλία του στη Βουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
theodorakis.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Επίθεση στους ακραίους κύκλους που προκάλεσαν την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως σημείωσε μάλιστα, ο επικεφαλής του Ποταμιού «ο κ.Τσίπρας έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τη βία. Να καταδικάσει τη φασιστική βία, εύκολο, αλλά, να καταδικάσει και τη βία που "φορά", αριστερή δήθεν, αμφίεση. Τη βία με τις βαριοπούλες. Τη βία στα πανεπιστήμια, τη βία στις γειτονιές των Εξαρχείων. Τη βία των δήθεν αγανακτισμένων, που αφήνουν να καούν άνθρωποι στη Σταδίου, που προπηλακίζουν, απειλούν και κυνηγούν πολιτικούς τους αντιπάλους. Δεν το κάνατε κ. Τσίπρα. Αν θέλετε να συμβάλετε στον πολιτικό διάλογο με όρους κανονικότητας, πρέπει να τελειώνετε οριστικά με τη ρητορική του μίσους εκείνης της περιόδου που άφησε ανοικτά τραύματα».

Συνεχίζοντας ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση η οποία βασίζεται στην υψηλή φορολογία οδηγώντας, όπως τόνισε, πολλές εταιρείες να μεταναστεύουν σε άλλες χώρες. «Ποιος παλαβός επιχειρηματίας θα μείνει στη χώρα με τον υψηλότερο φορολογικό συντελεστή και τη μεγαλύτερη φορολογία;», αναρωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης. 

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο «ψηφιακό χαράτσι», σημείωσε ότι δεν υπάρχει ούτε μια παράγραφος για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και καμία πρόταση παρά μόνο για κάποιες συγκεκριμένες ΔΕΚΟ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ