Πολιτικη & Οικονομια

Τόσκας: Ιδεολογικό μωρό, που μπουσουλάει, ο Ρουβίκωνας

«Τις τελευταίες ημέρες έχουν «φαγωθεί» οι συνδικαλιστές γιατί κάνουν λέει περιπολίες αστυνομικοί 45 ετών»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
toskas.jpg
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Παραμυθάκι» ότι δεν έχει γίνει τίποτα για την αντιμετώπιση του Ρουβίκωνα, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος αναφερόμενος στη βάναυση επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη κατηγόρησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει στρώσει το χαλί σε ακροδεξιές παρέες.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1, ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για μεγάλες επιτυχίες της αστυνομίας, όπως η αποκάλυψη του εργοστασίου με λαθραία τσιγάρα, την εξάρθρωση κυκλωμάτων ναρκωτικών καθώς και σπείρες διαρρηκτών, τονίζοντας ότι αντί να προβάλλονται τέτοια θέματα, τελικά προβάλλονται ζητήματα με αρνητικό πρόσημο, όπως ο Ρουβίκωνας.

Όπως είπε, η δράση τέτοιων ομάδων προκαλεί περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις για την κυβέρνηση. Ωστόσο, όπως είπε έχουν συλληφθεί 67 άτομα στη διάρκεια των δυο ετών και η αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει τη δράση τους.

Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε τον Ρουβίκωνα «ιδεολογικό μωρό που μπουσουλάει» και μίλησε για «ακτιβιστική δράση», αλλά και «παράνομες πράξεις».

Ο κ. Τόσκας επιτέθηκε και στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη βάναυση επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, επισημαίνοντας ότι «έχει κάνει μεγάλα λάθη και στην προηγούμενη κυβέρνηση με την υιοθέτηση κάποιων αντιλήψεων ακραίων ακροδεξιών».

«Αν πάμε στο σήμερα, αντιλήψεις που οδήγησαν σε συμμαχικές ενέργειες όπως έγινε με τις διαδηλώσεις στη Λέσβο και σε άλλες περιπτώσεις, οδηγούν σε λάθος δρόμο. Όποιος στρώνει το χαλί σε κάποιες παρέες μετά μην παραξενεύεται αν αυτό το χαλί το πατήσουν αυτές οι παρέες και κυριαρχήσουν σε κάποιες περιπτώσεις» πρόσθεσε.

«Εδώ θα πρέπει να δούμε το θέμα ασφάλειας με σύνεση και να δούμε το συνολικό θέμα ασφάλειας. Αν υπήρχε θέμα ασφάλειας θα περπατούσαν Μακρόν και Κάρολος αμέριμνοι στο κέντρο της Αθήνας;» αναρωτήθηκε ο κ. Τόσκας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έχουν αφαιρεθεί 800 αστυνομικοί από την φύλαξη προσώπων, απαντώντας στον Πρόεδρο του Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρ. Γερακαράκο, ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Μάλιστα, ο κ. Τόσκας είπε πως τις τελευταίες ημέρες έχουν «φαγωθεί» οι συνδικαλιστές γιατί κάνουν λέει περιπολίες αστυνομικοί 45 ετών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.