Πολιτικη & Οικονομια

4 συμβουλές για ομοφοβικούς

Δεν είναι καλό οι γύρω σας να πιστέψουν ότι δεν έχετε περισσότερο μυαλό κι από έναν Κατσίκη

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
345.jpg

H συζήτηση για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια απέδειξε ότι πολλοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες είναι έτοιμοι να αγωνιστούν για αυτό που αποκαλούν «ομαλό» και «φυσιολογικό» ακόμα κι αν πολλοί από αυτούς δεν ξέρουν την ακριβή ορθογραφία των συγκεκριμένων λέξεων ή το πώς ακριβώς λειτουργεί το caps lock στο πληκτρολόγιό τους. Αρκετοί από αυτούς τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσες εκνευρίζονται πολύ στην ιδέα του σεξ ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου ακόμα και όταν το σεξ αυτό δεν τους συμπεριλαμβάνει (κάποιος μπορεί να πει ότι πιθανόν εκεί να οφείλεται ο εκνευρισμός αλλά εγώ διαχωρίζω τη θέση μου). Δεν έχω τις γνώσεις για να εξηγήσω που μπορεί να οφείλεται η συγκεκριμένη συμπεριφορά, αλλά μπορώ να δώσω μερικές συμβουλές που θα κάνουν την προσπάθειά τους να χωθούν στα βρακιά των άλλων και να καθορίσουν το πότε αυτά θα κατεβαίνουν, κάπως πιο αποτελεσματική.

1. Μην επιτίθεστε με υπέρμετρο πάθος στους ομοφυλόφιλους. Μπορεί κάποιος κακόπιστος να θεωρήσει πως τα κίνητρα είναι προσωπικά. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι το μόνο που δικαιολογεί τέτοιο πάθος είναι ένα καλά κρυμμένο προσωπικό δράμα. Μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι το πάθος εναντίον των ομοφυλόφιλων ίσως κρύβει έναν φόβο για τη γοητεία που μπορεί να ασκούν στον επιτιθέμενο. Μπορεί να σκεφτεί ότι το μίσος και η οργή δείχνουν άνθρωπο που δεν αντέχει άλλο να καταπιέζεται βλέποντας γύρω του, απαγορευμένα από τα ταμπού του, αντικείμενα του πόθου. Εγώ φυσικά δεν πιστεύω τίποτα από όλα αυτά, αλλά ο κόσμος είναι κακός και καλό είναι να μη δώσετε λαβή για σχόλια. 

2. Μην επικαλείστε τη φύση. Εκτός αν έχετε σεξουαλικές επαφές μια φορά το χρόνο, χωρίς φιλιά και λοιπές στοματικές απολαύσεις με αποκλειστικό σκοπό την αναπαραγωγή. Καλό είναι να μην επικαλείστε τη «φύση» αν καπνίζετε, πίνετε αλκοολ, τρώτε μαγειρεμένο φαγητό, κάνετε μπάνιο με μαγιό, φοράτε γυαλιά, κουρεύεστε, ξυρίζεστε και γενικά κάνετε «αφύσικα» πράγματα που δεν τα συναντάμε στη «φύση». Η επίκληση της «φυσικότητας» καλό είναι να αποφεύγεται και από τους συμπολίτες που επιλέγουν ως επαγγελματική καριέρα την, εντελώς απούσα από τη «φύση», αγαμία και ως επαγγελματική ενδυμασία τα χρυσοποίκιλτα, αστραφτερά, φορέματα.    

3. Μην επικαλείστε τη Βίβλο. Ιδιαιτέρως την Γένεση κι οπωσδήποτε εκείνο το σημείο που λέει πώς ο Θεός δημιούργησε τον άντρα και τη γυναίκα. Διότι, αμέσως μετά, το καλό βιβλίο γράφει πως ο συγκεκριμένος άνδρας και η συγκεκριμένη γυναίκα έκαναν παιδιά και τα παιδιά τους άλλα παιδιά. Και ο μόνος τρόπος να γίνουν αυτά τα «άλλα παιδιά» ειναι η αιμομιξία. Δεν είναι ωραίο να πιστέψει κανείς ότι την ώρα που επιχειρηματολογείτε εναντίον της ομοφυλοφιλίας, προτείνετε ως παράδειγμα προς μίμιση τις σεξουαλικές σχέσεις ανάμεσα σε αδέρφια.  

4. Μην ταυτίζετε την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία. Είναι τόσο ηλίθιο όσο το να ταυτίσετε την παιδοφιλία με την ετεροφυλοφιλία βασιζόμενοι στα πολλά παραδείγματα ετεροφυλόφιλων παιδόφιλων. Γενικά προσπαθήστε να αποφύγετε να ταυτίζετε σεξουαλικές κατευθύνσεις με εγκλήματα που τιμωρούνται από τον ποινικό κώδικα. Δεν είναι καλό οι γύρω σας να πιστέψουν ότι δεν έχετε περισσότερο μυαλό κι από έναν Κατσίκη.

Και μια συμβουλή για μη ομοφοβικούς πρωθυπουργούς:

Μην κατηγορείτε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για φλερτ με τον ακροδεξιό λαϊκισμό αν είστε ο πρωθυπουργός που τον συγκεριμένο λαϊκισμό τον έχει παντρευτεί (πολιτικά μιλώντας) και κυβερνά χάρη στις ψήφους του. Κινδυνεύετε να φανείτε σαν ο ζηλιάρης σύζυγος που φοβάται ότι θα του κλέψουν το άλλο του μισό. Kαι μπράβο σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ