- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φορολογικό ηλεκτρονικό φακέλωμα για 1,5 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες κι αγρότες
Τι θα ισχύσει με το νέο έντυπο Ε3
Στο ηλεκτρονικό φακέλωμα περίπου 1,5 εκατ. ελεύθερων επαγγελματιών, επιχειρήσεων και αγροτών προχωρά η Εφορία μέσω του νέου εντύπου Ε3 της φορολογικής δήλωσης.
Σύμφωνα με τα Νέα, το νέο έντυπο απαιτεί αναλυτική καταγραφή των δαπανών για «διάφορα λειτουργικά έξοδα» όπως ασφάλιστρα, ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, ύδρευση, τηλεφωνικά τέλη, προμήθειες, διαφήμιση κ.λπ. μέχρι και τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες για να προβάλλονται ή εάν πραγματοποιούν συναλλαγές ηλεκτρονικά μέσω Διαδικτύου.
Στο φετινό έντυπο Ε3 έχουν προσυμπληρωθεί τα πεδία πληροφοριακού χαρακτήρα, όπως:
- Οι Συνδεδεμένες Επιχειρήσεις ημεδαπής / αλλοδαπής.
- Οι Ενεργοί ημεδαποί Επαγγελματικοί Λογαριασμοί Επιχείρησης.
- Τα Ενεργά ημεδαπά Τερματικά POS.
Επίσης, μέσω διαδραστικού παραθύρου ο φορολογούμενος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τα υποκαταστήματα της επιχείρησής του που εξαιρούνται από το τέλος επιτηδεύματος (κωδικός 008).
Ακόμη, προσυμπληρώνονται στοιχεία από το προηγούμενο φορολογικό έτος, όπως ενοίκια που καταβλήθηκαν, κύκλος εργασιών, κ.ά., ενώ η δήλωση Ε1 ενημερώνεται αυτόματα από τους αντίστοιχους κωδικούς του Ε3, όπου απαιτείται.
Το έντυπο Ε3 θα πρέπει να υποβληθεί πριν από την υποβολή του Ε1, ενώ οι σύζυγοι που αποκτούν εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα υποβάλλουν το έντυπο Ε3 με τους δικούς τους ξεχωριστούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.
Συγκεκριμένα, στο νέο έντυπο αποτυπώνονται για πρώτη φορά φέτος:
- Ο αριθμός των ατόμων που απασχολούνται και ποιοι από αυτούς είναι μισθωτοί, ποιοι είναι αμειβόμενοι με μπλοκάκια και ποιοι είναι εποχικά απασχολούμενοι.
- Ο κύκλος εργασιών, το σύνολο του ενεργητικού και ο μέσος όρος προσωπικού της τελευταίας τριετίας.
- Οι ιστοσελίδες μέσω των οποίων προβάλλονται οι ασκούμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες καθώς και οι ενεργές διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (οι διευθύνσεις e-mail της επαγγελματικής αλληλογραφίας) της επιχείρησης ή του επαγγελματία.
- Οι επαγγελματικοί τραπεζικοί λογαριασμοί και τα ενεργά τερματικά POS μέσω των οποίων πραγματοποιεί ο επαγγελματίας τις εισπράξεις του με πλαστικό χρήμα ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.
- Εάν ο φορολογούμενος πραγματοποιεί ή όχι συναλλαγές μέσω Διαδικτύου.
- Οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες μέσω των οποίων πραγματοποιεί συναλλαγές στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό.
- Tα στοιχεία επωνυμίας και ΑΦΜ κάθε συνδεδεμένης επιχείρησης, καθώς και το ποσοστό συμμετοχής σε κάθε μια από αυτές.
- Αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές εργοδοτικών εισφορών, τις καταβληθείσες μεικτές αποδοχές των εργαζομένων, τις παροχές σε είδος και τα δάνεια προς τους εργαζομένους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.