- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η κανονικότητα των εκδοροσφαγέων
Θα περίμενε κανείς από την κυβέρνηση μια τεκμηριωμένη απάντηση στις εξαγγελίες Μητσοτάκη
Ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε χτες ένα σχέδιο αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Αφού σημείωσε ότι η ανάπτυξη είναι το κλειδί για να βρεθούν όλο και περισσότεροι πολίτες πάνω από το όριο της φτώχειας, μίλησε μεταξύ άλλων για την καθιέρωση -εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές- ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για 800.000 άτομα με κάλυψη ενός δις ευρώ ετησίως.
Θα περίμενε κανείς από την κυβέρνηση μια τεκμηριωμένη απάντηση στις εξαγγελίες Μητσοτάκη. Θα περίμενε μια αντιπαράθεση με επιχειρήματα, του τύπου που θα βρεθούν οι πόροι γι αυτό. Μια αναμέτρηση με σκληρούς πολιτικούς χαρακτηρισμούς, έστω.
Τίποτε απ’ όλα αυτά. Η απάντηση του Μαξίμου ήταν η εξής: «Το να συζητά ο κ. Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση της φτώχειας είναι σαν να συζητά εκδοροσφαγέας με ανυπόμονα αμνοερίφια πότε επιτέλους θα έρθει το Πάσχα»
Πριν από λίγες ημέρες, ο κ Τσίπρας έκανε λόγο για επιστροφή στην κανονικότητα, την επομένη κιόλας της «καθαρής εξόδου». Στην πραγματικότητα οδεύουμε ολοταχώς προς μια κανονικότητα των εκδοροσφαγέων... Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ενστερνίζεται πλέον σε τέτοιο βαθμό τις χυδαιότητες του παρτενέρ τους, που η αναφώνηση του κ. Καμμένου «στα τέσσερα» εντός Βουλής, φαντάζει πλέον ως κοπλιμέντο προς την αντιπολίτευση. Η «καθαρή έξοδος» δεν αφορά μόνο στους οικονομικούς δείκτες. Αφορά και τον πολιτικό πολιτισμό. Θα έλεγε κανείς ότι οι κανονικές πολιτικές συμπεριφορές αποτελούν και το βαρόμετρο της όποιας «καθαρής εξόδου». Αντ’ αυτού, του Μαξίμου επιλέγει το ρόλο του εκδοροσφαγέα όχι μόνο της πολιτικής ζωής αλλά και της καθημερινότητας των πολιτών - στο βαθμό που αυτοί εθίζονται στη χυδαιότητα και αποδέχονται σιωπηρά και αδιάφορα τις χωρίς προηγούμενο πολιτικές εξαλλοσύνες των κυβερνώντων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.