Πολιτικη & Οικονομια

Γραφείο Κάνναβης «ανοίγει» το υπουργείο Υγείας (video)

Τη μεθεπόμενη εβδομάδα η απόφαση που θα καθορίζει τη συνταγογράφηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
eventcannabis.jpg

«Εντός των ημερών δημιουργείται στο υπουργείο Υγείας το Γραφείο Κάνναβης ενώ τη μεθεπόμενη εβδομάδα με Υπουργική απόφαση καθορίζονται σε συνεργασία με τον ΕΟΦ τα σχετικά με την Επιστημονική Επιτροπή που θα ρυθμίσει τη συνταγογράφηση του φαρμάκου», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στη διημερίδα «YES WE CAN-NABIS»  της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε στη κάνναβη ως ένα από τα πιο γνωστά φυτά της αρχαιότητας με θεραπευτικές ιδιότητες και υπενθύμισε πως η συζήτηση για την εκμετάλλευσή της ξεκίνησε το 2016 από το υπουργείο Υγείας όπου υπήρξε ένα πόρισμα το οποίο γνώρισε μεγάλες αντιστάσεις.

canabis1


«Προτεραιότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε πως είναι η πρόσβαση των ασθενών που έχουν ανάγκη με ευχερή τρόπο αλλά και η παραγωγική προοπτικής μιας νέας αγοράς που έχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον. 

«Ακολουθεί μια Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υγείας, Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης που θα αφορά στο παραγωγικό κομμάτι του φαρμάκου. Επινοούμε ένα πλαίσιο, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, δεν υπάρχει ένα ενιαίο μοντέλο σχετικά με την κάνναβη στις χώρες της Ευρώπης», συμπλήρωσε ο Υπουργός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ