- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κίνημα Αλλαγής: Τα σημεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ που «ξέχασαν» να διαβάσουν στο Μαξίμου
«Να σταματήσουν στην κυβέρνηση να πανηγυρίζουν για τα πλεονάσματα»
Το Κίνημα Αλλαγής καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τους πανηγυρισμούς για την έκθεση του ΟΟΣΑ, επισημαίνοντας τα δυσμενή σημεία της έκθεσης για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Όπως αναφέρει ανακοίνωσή του κόμματος, που καλεί να «σταματήσουν στην κυβέρνηση να πανηγυρίζουν για τα πλεονάσματα, ας μην αρκεστούν στις φιλοφρονήσεις μπροστά στις κάμερες και ας διαβάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου ολόκληρη την έκθεση του ΟΟΣΑ. Εκεί θα διαπιστώσουν ότι μετά το ΔΝΤ και το ΙΟΒΕ και ο ΟΟΣΑ προβλέπει χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης 2% για το 2018 αντί για 2.6% που είχε προϋπολογιστεί και 2,3% για το 2019. Η χώρα δηλαδή θα σέρνεται».
Το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει ότι «σύμφωνα με την έκθεση, η ανεργία, η φτώχεια και η ανισότητα παραμένουν υψηλές, οι μισθοί είναι χαμηλοί, οι επενδύσεις παραμένουν συμπιεσμένες και η παραγωγικότητα συνεχίζει να μειώνεται. Στην έκθεση επισημαίνεται επίσης αδιαφάνεια, στρεβλώσεις στο φορολογικό σύστημα που αφορούν κυρίως τους υψηλούς συντελεστές και τη φοροδιαφυγή και έλλειψη χρηματοδότησης, παράγοντες που εμποδίζουν τις ιδιωτικές επενδύσεις».
Το Κίνημα συμπληρώνει, πως «για τα εργασιακά διαπιστώνεται ότι οι νέες θέσεις εργασίας είναι κυρίως προσωρινής και μερικής απασχόλησης. Ο κατώτατος μισθός καλύπτει πάνω από το 50% του ιδιωτικού τομέα, με αποτέλεσμα οι ακαθάριστες αποδοχές να είναι χαμηλότερες από όριο φτώχειας για τετραμελή οικογένεια».
Το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ακόμη ότι «όσο για το χείλος του γκρεμού στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Γκουρία, πράγματι ο κ. Τσίπρας έκανε την τελευταία στιγμή την kolotoumba, όπως αναγνωρίζεται διεθνώς και δεν έκανε το μοιραίο άλμα, αφού όμως με τις επιλογές του, έφθασε τη χώρα ως εκεί».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Πώς αλλάζει η αεράμυνα της χώρας, ποιες είναι οι ζώνες προστασίας
Πενήντα χρόνια από τη φιλοαραβική στροφή της ελληνικής πολιτικής και διπλωματίας
Η απάντηση στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο τύπου της ΕΛΑΣ
«Εδώ και 1 χρόνο ακούμε για το κόμμα Σαμαρά, κινδυνεύει να γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η πλήρης ανάπτυξη του συστήματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.