Πολιτικη & Οικονομια

«Ο Σταμάτης Κριμιζής με την επιστολή της παραίτησής του, έδωσε ένα χαστούκι στο σύστημα των κολλητών και της αναξιοκρατίας»

Η Άννα Διαμαντοπούλου θυμάται τη συνεργασία με τον παραιτηθέντα πρόεδρο του Οργανισμού για το Διάστημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
krimizis.jpg
EUROKINISSI / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Η Άννα Διαμαντοπούλου με αφορμή την παραίτηση του προέδρου του Οργανισμού για το Διάστημα Σταμάτη Κριμιζή και τα όσα ακούστηκαν, Άννα Διαμαντοπούλου έσπευσε να μοιραστεί με τους ακολούθους της στο Facebook την εμπειρία της από τη συνεργασία μαζί του ενόσω εκείνη ήταν υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Το 2010 είχα συστήσει μία επιτροπή για να βρει τους σημαντικότερους Έλληνες στον κόσμο στον τομέα της Έρευνας, για να συστήσουμε το ΕΣΕΤ (Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας). Έτσι τον Ιούλιο βρήκα στη Νορβηγία τον Σταμάτη Κριμιζή. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο και του πρότεινα την προεδρία του ΕΣΕΤ. Με αντιμετώπισε μάλλον ψυχρά.

-Κυρια Διαμαντοπούλου, μου είπε ,στη ζωή μου δεν έχω ανάγκη ούτε απο τίτλους ούτε απο δόξα. Αν δεχθώ θα το κάνω για να προσφέρω στην πατρίδα και θέλω να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι όροι Αξιολογηση-Αξιοκρατία- Αριστεία.

-Αυτό θα ειναι το κοινό μας στοίχημα, του απάντησα.

Το ΕΣΕΤ με την προεδρία του κ Κριμιζή, έκανε όλες τις επιλογές των Προέδρων των Ερευνητικών Ινστιτούτων και παρέδωσε το 2012 ενα ολοκληρωμένο και λεπτομερές σχεδιο πολιτικής για την Έρευνα και την καινοτομία για τη χωρα (βρίσκεται κι αυτο στα ντουλάπια).

Συνεργαστήκαμε στενά και γίναμε φίλοι, με βαθιά αλληλοεκτίμηση και σεβασμό.

Όταν άκουσα για τον διορισμό του στον Οργανισμό για το Διάστημα δεν εξεπλάγην. Το έκανε για την Πατρίδα.
Φαντάσθηκα τι είχε προηγηθεί καθώς και τις δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί... Μόνο που αυτοί που δεσμεύθηκαν δεν ήξεραν τι σημαίνει άνθρωπος ακέραιος και ασυμβίβαστος.

Ο Σταματης Κριμιζής με την επιστολή της παραίτησής του, έδωσε ένα χαστούκι στο σύστημα των κολλητών και της αναξιοκρατίας.

Και επειδή ο Σταύρος Θεοδωράκης τουίταρε: “Και πολύ ανέχτηκε το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον Σταμάτη Κριμιζή στον Διαστημικό Οργανισμό. Αυτές οι θέσεις ανήκουν - και ανήκαν ΠΑΝΤΑ - σε συγγενείς & κολλητούς των υπουργών... ”, θέλω απλώς να θυμίσω ότι δεν είναι όλοι οι υπουργοί ίδιοι ΠΑΝΤΑ... και ότι οι “νέοι” και οι “άφθαρτοι” αποκαλύφθηκαν πολύ γρήγορα! Και ότι,τελικά, όλοι κρινόμαστε απο τις πράξεις μας..ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ