- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με δέκα μονάδες μπροστά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Η δημοσκόπηση της Pulse βγάζει εκτός Βουλής ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων
Στις δέκα μονάδες φτάνει η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η οποία μεταδόθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Η έρευνα της Pulse διενεργήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα 1.356 πολιτών με δικαίωμα ψήφου, μεταξύ 15 και 17 Απριλίου.
Ειδικότερα, τα ευρήματα της Pulse στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων δίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποσοστό 31,5%, έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο συγκεντρώνει ποσοστό 9%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8% και το ΚΚΕ με 6,5%. Κανένα άλλο κόμμα δεν προβλέπεται να μπει στη Βουλή, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Ένωση Κεντρώων να μένουν «κολλημένα» στο 2%.
Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία της δημοσκόπησης είναι η «διαρροή» ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συσπείρωση της Κουμουνδούρου να ανέρχεται μόλις στο 47%, ενώ η αντίστοιχη της ΝΔ φτάνει στο 82%. Στο μεταξύ το 11% των πολιτών που στήριξε το κυβερνών κόμμα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, δηλώνει πως προτίθεται να ψηφίσει τη ΝΔ.
Στην πρόθεση ψήφου είναι η διαφορά της ΝΔ (28,5%) από τον ΣΥΡΙΖΑ (19,5%) φτάνει τις εννέα μονάδες.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 55%, έναντι 23% του κυβερνώντος κόμματος.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που συγκεντρώνει ποσοστό 31%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει ποσοστό 23%. Ο... κανένας είναι πρώτος με 40%.
Σε άλλα δημοσκοπικά ευρήματα:
- Το 28% εκτιμά ότι τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες πηγαίνουν προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ το 61% εκτιμά ότι πηγαίνουν προς την λάθος κατεύθυνση.
- Μόλις 21% των ερωτηθέντων εκφράζει ικανοποίηση για το επίπεδο ασφάλειας-αστυνόμευσης, ενώ το 68% βρίσκεται στην... απέναντι όχθη, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του για τα ζητήματα αυτά.
- Το 49% των πολιτών εκτιμά ότι είναι σίγουρα/μάλλον δικαιολογημένα τα παράπονα των κατοίκων της βόρειας Ελλάδας για το «αθηνοκεντρικά δομημένο κράτος».
- Η αξιολόγηση των χειρισμών της κυβέρνησης αναφορικά με την υπόθεση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, είναι κατά 32% θετική και σε ποσοστό 56% αρνητική.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.