- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνεχίζει την κριτική ο Φίλης: Εγώ δεν είμαι από εκείνους που γιορτάζουν επειδή τελειώνει το μνημόνιο γιατί άφησε ερείπια πίσω του….
«Μνημόνιο ψηφίσαμε το καλοκαίρι του ‘15, και εγώ το ψήφισα»
Μία ημέρα μετά την κριτική του στο κυβερνητικό αφήγημα περί «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια, ο Νίκος Φίλης επανέρχεται, αυτή τη φορά σχολιάζοντας την παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Καστελόριζο.
Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Παιδείας αναρωτήθηκε: «Τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο; Εγώ δεν είμαι από εκείνους που γιορτάζουν επειδή τελειώνει το μνημόνιο γιατί άφησε ερείπια πίσω του…. Γιατί να χορεύουμε»;
Την ίδια ώρα παρέθεσε στοιχεία του εργατολόγου Σάββα Ρομπόλη, όπως μειώσεις στις συντάξεις έως και 45% από το 2019, και προειδοποίησε για οικονομική απόκλιση από την Ευρώπη. «Το μέσο επίπεδο των συντάξεων από 750 ευρώ θα πέσει στα 450 ευρώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο κι αλλού; Ρωτώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε;» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τη μεταφορά που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας στο Καστελόριζο ότι η έξοδος από το μνημόνιο «θα είναι τόσο καθαρή όσο ο ουρανός του Καστελόριζου", σχολίασε ότι «εγώ δεν μιλάω με σχήματα λόγου».
Επ’ αυτού, υποστήριξε πως «υπάρχουν δύσκολα μπροστά μας, είμαστε σε μεταίχμιο, τελειώνει η δανειακή σύμβαση και δεν θέλω να δημιουργούνται προσδοκίες που δεν βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία, θέλω να θέσουμε στη δημόσια ζήτηση ζητήματα ξεχασμένα».
«Αντέχει η ελληνική οικονομία, και κάθε οικονομία, πλεονάσματα 3,5% για πέντε χρόνια; Τι πολιτικές θα ακολουθήσει για τη σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με την ευρωπαϊκή; Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα έχουμε αποκλίσεις από την ευρωπαϊκή οικονομία... Πώς κλείνουμε τις πληγές και τις ανισότητες που προκάλεσαν τα μνημόνια; Δεν γίνεται αμέσως, συμφωνώ, άλλα θέλει ένα σχέδιο».
Όπως υπογράμμισε ο Νίκος Φίλης, «το σχέδιο της Ελλάδας που έχει κατατεθεί στους δανειστές πρέπει να συζητηθεί και στην ελληνική βουλή με τα άλλα κόμματα. Κάποια μέτρα τώρα που βγαίνουμε από την κρίση πρέπει να τα ξανακουβεντιάσουμε...».
«Μνημόνιο ψηφίσαμε το καλοκαίρι του ‘15, και εγώ το ψήφισα» σχολίασε δε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη
Το Δίκτυο αναδεικνύει τις αλλαγές στην εργασία μέσω έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη
Η απάντηση της κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την έκτακτη συνέντευξη Τύπου
Επανεκκίνηση διμερών σχέσεων και τεχνικών επιτροπών με στόχο συμφωνίες αμοιβαίου οφέλους
Καθορίστηκε η τελική ημερομηνία για τις συμβάσεις - Στόχος η ολοκλήρωση του προγράμματος
630 διαθέσιμα γεύματα ημερησίως στις οκτώ δημοτικές σχολικές μονάδες του νησιού
Η ανάρτηση στα social media και το «ευχαριστώ» στους γιατρούς του ΕΣΥ
Στο βιβλίο προσπάθησα να καταγράψω με εντιμότητα τη διεθνή πρακτική για να καταλάβουμε εάν είμαστε εγκλωβισμένοι στις υπερβολές και στα «δίκαιά» μας ή στον «ρεαλισμό» μας
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε στη Βουλή την καθυστέρηση στην προστασία των καταναλωτών
Με αφορμή την αρχειοθέτηση από τον Άρειο Πάγο της υπόθεσης των υποκλοπών
Τι κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού, Γρηγόρης Βάρρας
Πού γίνεται η αίτηση, τι να προσέξετε
Ολοκληρώθηκε η αντιστοίχιση για 1,9 εκατ. επιχειρήσεις, ψηφιακή βεβαίωση και νέοι ΚΑΔ
«Δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να μειώσει το κόστος ενέργειάς του», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος
Πώς θα πάρεις έως 300 ευρώ με λίγα βήματα
«Νομίζω ότι όλο αυτό οφείλεται σε πάρα πολύ μεγάλη παρεξήγηση» σημείωσε η πρώην υπουργός
«Τέλος στα ψιλά γράμματα και τις αυθαίρετες πρακτικές», δήλωσε ο υπουργός ανάπτυξης
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη ρεαλιστικής προσέγγισης στην πράσινη μετάβαση
Η αντίδραση Ανδρουλάκη
«Αυτή η Ελλάδα δεν αξίζει στον ελληνικό λαό και για όλα υπεύθυνος είναι ο πρωθυπουργός» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.