Πολιτικη & Οικονομια

Κατεπείγουσα ερώτηση της Μ. Σπυράκη στην ΕΕ για την ΕΥΑΘ

Μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος τη; ΝΔ ρωτά την επιτροπή για το τι προβλέπεται σχετικά με τη χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους έργων υδροδότησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
spiraki1.jpg

Κατεπείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να πληροφορηθούν οι πολίτες την εξέλιξη της πορείας του εγκεκριμένου έργου "Τηλεέλεγχος και αυτοματισμός του συστήματος ύδρευσης της περιοχής εξυπηρέτησης της ΕΥΑΘ" προϋπολογισμού 4,15 εκ., κατέθεσε η ευρωβουλευτής  και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Μέσω του συγκεκριμένου έργου η ΕΥΑΘ θα μπορούσε να είχε εντοπίσει έγκαιρα πιθανά προβλήματα στο δίκτυο και την εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Η κ. Σπυράκη ρωτά επίσης την Κομισιόν για το αν έχουν υποβληθεί αιτήματα για την αναβάθμιση και βελτίωση υποδομών των δικτύων την τελευταία πενταετία. 
Ολόκληρη η ερώτηση που υπέβαλε η Μαρία Σπυράκη έχει ως εξής:

“Για έβδομη συνεχή ημέρα παρατηρούνται προβλήματα στην υδροδότηση της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, σε πολλές περιοχές έχουν εδώ και μέρες παντελή έλλειψη νερού ενώ περιοδικές διακοπές παρατηρούνται και σε περιοχές όπου έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα. 

Ως αποτέλεσμα, ευπαθείς ομάδες όπως ηλικιωμένοι και παιδιά στις εν λόγω περιοχές δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό καθώς έχει παρατηρηθεί θολότητα του νερού στις περιοχές όπου επανέρχεται μερικώς η υδροδότηση. 

Επιπρόσθετα, στην ιστοσελίδα της αρμόδιας Εταιρίας Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. φαίνεται να έχει ενταχθεί έργο με τίτλο, προϋπολογισμού €4,15 εκ. ευρώ. 

Έχοντας υπόψη ότι το πρόβλημα οφείλεται σε κακή συντήρηση των υποδομών και δικτύων διανομής του νερού, ερωτάται η Επιτροπή: 

1. Τι προβλέπεται για τη χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους έργων υδροδότησης; 

2. Έχει χρηματοδοτηθεί κατά το παρελθόν η Εταιρία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. από κοινοτικούς πόρους και έχει υποβάλει σχετικά σχέδια για χρηματοδότηση βελτίωσης υποδομών δικτύου την τελευταία πενταετία; 

3. Σε ποια φάση υλοποίησης βρίσκεται το συγχρηματοδοτούμενο έργο και πότε προβλέπεται η ολοκλήρωσή του; “

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.