Πολιτικη & Οικονομια

Τάκης Μπαλτάκος: Πολιτικά γενναίοι Τσίπρας-Καμμένος που συνεργάζονται

Εξομολόγηση-έκπληξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», που μέχρι πρόσφατα τον εμφάνιζε ότι έδινε «γραμμή» στη «Χρυσή Αυγή»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
baltakos.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Βαρυσήμαντη συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» παραχώρησε ο πρώην γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου επί κυβέρνησης Σαμαρά, κ. Τάκης Μπαλτάκος. Στη συνέντευξη, που έχει τίτλο «Υπάρχει κενό στη Δεξιά που κάποια στιγμή θα καλυφθεί», ο κ. Μπαλτάκος επικροτεί απολύτως η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Απαιτεί πολιτικό θάρρος και για τους δυο, Τσίπρα και Καμμένο» σημειώνει. Ο κ. Μπαλτάκος διαπιστώνει ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει δεξιό κόμμα. Η ΝΔ ντρέπεται να το πει. Υπάρχει κενό και η φύση δεν αγαπά τα κενά, άρα είναι σίγουρο ότι το κενό θα πληρωθεί. Αν δημιουργηθεί ένα τέτοιο κόμμα, οπωσδήποτε θα με ενδιέφερε να συμμετέχω». Το νέο δεξιό κόμμα που οραματίζεται ο κ. Μπαλτάκος, «πρέπει μετά τις εκλογές να συνεργαστεί με το πρώτο κόμμα, όποιο κι αν είναι αυτό, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ». Μάλιστα, σημειώνει ότι θα πρότεινε συνεργασία στον κ. Καμμένο με το νέο πολιτικό σχηματισμό που θα διαμορφωθεί. 

Σκιαγραφεί μάλιστα το προφίλ των δύο πολιτικών αρχηγών: «Για τον Τσίπρα θα έλεγα νέος, φιλόδοξος, αυταπατηθείς. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη φιλελεύθερος, ανευέλικτος, Σουηδός. Κερδίζει όποιος αντιλαμβάνεται ότι εδώ είναι Βαλκάνια…».

Η συνέντευξη προκάλεσε αίσθηση στον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας, καθώς η εφημερίδα συνέδεσε τη φιλοξενία του κ. Μπαλτάκου στις σελίδες της με την προαναγγελία «ενός νέου πολιτικού πραγματικά δεξιού σχηματισμού»…

Ας σημειωθεί ότι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας καταφέρεται κατά της «Χρυσής Αυγής», με τίτλο «Επιτέλους, απομονώστε τους!». Ωστόσο, η ίδια εφημερίδα (18/9/2014) παρουσίαζε πρωτοσέλιδο-καταπέλτη κατά του κ. Μπαλτάκου, με τίτλο «Με εντολές Μπαλτάκου ψήφιζε η Χρυσή Αυγή» και υπότιτλους «Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης έδινε γραμμή στον Κασιδιάρη» και «Το δεξί χέρι του Σαμαρά επιβράβευε τους τραμπουκισμούς τους στη Βουλή». 

Φαίνεται όμως πως με το πέρασμα του χρόνου όλα αυτά παραμερίζονται, καθώς προέχει η «αποκάλυψη» της εφημερίδας –μέσω της συνέντευξης του κ. Μπαλτάκου- για κυοφορία νέου σχήματος λαϊκής Δεξιάς. Η συνέντευξη-έκπληξη, εκτός του ότι σηματοδοτεί την «άφεση αμαρτιών» για τα ακροδεξιά ανομήματά του, με την εξύμνηση της συνεργασίας Τσίπρα-Καμμένου, συνοδεύεται από φωτογραφία του κ. Μπαλτάκου με τρεις εικόνες λατρευτικού περιεχομένου, που προσδίδουν ακόμα βαρύτερο πολιτικό φορτίο στα λεγόμενά του. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.