- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν οι δύο αξιωματικοί μας το συντομότερο στην πατρίδα
Ο πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε στην Ορεστιάδα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
"Σήμερα ανήμερα της 25ης Μαρτίου, θεώρησα υποχρέωσή μου να βρεθώ εδώ στην ακριτική Ορεστιάδα, τόπο καταγωγής και κατοικίας ενός εκ των δύο αξιωματικών μας, που κρατούνται ακόμα σε τούρκικες φυλακές. Θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους ότι κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιστρέψουν οι δύο αξιωματικοί μας, το συντομότερο στην πατρίδα".
Τα παραπάνω δήλωσε, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ορεστιάδα για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως σκοπός της παρουσίας του είναι για να τιμήσει και τους Έλληνες της ακριτικής Ελλάδος. "Αυτούς που παρά τις αντιξοότητες κρατούνε ψηλά τη σημαία της πατρίδας μας και την κρατούνε ψηλά με αυτοπεποίθηση και φρόνημα. Η 25η Μαρτίου είναι μια ευκαιρία ν' αναλογιστούμε από πού ήρθαμε και πού φτάσαμε, ως ένα μικρό έθνος χωρίς πολλά μέσα στη διάθεσή του, κατάφερε και πέτυχε αυτό που πολλοί θεωρούσαν αδιανόητο εκείνη την εποχή, να διεκδικήσει και να κερδίσει την ελευθερία του".
"Σήμερα 197 χρόνια μετά από αυτές τις σημαντικές στιγμές στην ιστορία του ελληνισμού, καλούμαστε ν' αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις. Οι αρετές όμως μας βοήθησαν καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας μας, ως ανεξάρτητο έθνος, παραμένουν επίκαιρες. Ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και ενότητα. Ενότητα του λαού απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα", δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί κατά μήκος της οδού Κωνσταντινουπόλεως, στο κέντρο της Ορεστιάδας χειροκροτώντας θερμά τους μικρούς μαθητές και τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ μετά το πέρας της παρέλασης άνοιξε πανό στο οποίο αναγραφόταν η φράση "'Αμεση αποφυλάκιση των παιδιών μας Δημήτρη και 'Αγγελου από την Αδριανούπολη".
Την παρέλαση από την εξέδρα των επισήμων εκτός από τον κ. Μητστοτάκη παρακολούθησαν, ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μαυρίδης, η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ., Χρήστος Μέτιος, ο βουλευτής και γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ., Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ., Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς και ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το πιο πιθανό είναι να ανταποκριθώ»
Από τον ιδεολογικό αποκλεισμό στη σύγκλιση με τον κεντροαριστερό χώρο
Πότε αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Νίκο Ανδρουλάκη
Το σχόλιο με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής
Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση — και το αποδεικνύει
Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια» - Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Σπάει καθημερινά τα δικά του ρεκόρ γραφικότητας ο υπουργός Υγείας, μήπως τελικά στόχος του είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες», απαντάει το ΠΑΣΟΚ
31 άτομα μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες - Αμέσως ενεργοποιήθηκε μηχανισμός υποδοχής και παροχής βοήθειας από τις ελληνικές αρχές
Ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα την πολιτική του διακήρυξη - Περιγράφει ως «κρίσιμη πολιτική αναγκαιότητα» την σύγκλιση των τριών ρευμάτων της Αριστεράς του 20ού αιώνα
«Η σταδιακή επανένταξη 14 ανακατασκευασμένων συρμών, θα συμβάλει στη μείωση των χρονοαποστάσεων»
«Παραμένω συνεπής, άλλοι άλλαξαν» σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Ο χαιρετισμός της τ. Προέδρου της Δημοκρατίας στην παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος 2026
«Είναι μία πρόταση η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδων επιχειρήσεων μικρομεσαίων» σημειώνει η υπουργός Εργασίας
Τι ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες
Ισχυρή αύξηση εισροών το 2025 - Εύθραυστη διεθνής εικόνα και ανησυχία για ποιότητα επενδύσεων
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή
Παρέμβαση της Αθήνας για το επεισόδιο με τον στολίσκο και αίτημα αποχώρησης ισραηλινών σκαφών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.