Πολιτικη & Οικονομια

Γαβρόγλου: Αλλάζουν τα βιβλία Ιστορίας, εκσυγχρονίζονται τα Μαθηματικά

Ο υπουργός Παιδείας υπεραμύνθηκε των αλλαγών στα Θρησκευτικά του Νίκου Φίλη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4411274.jpg
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Αλλαγές προαναγγέλλει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στα βιβλία της Ιστορίας και εκσυγχρονισμό στα βιβλία των Μαθηματικών, ενώ χαρακτήρισε σκοταδιστική την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα Θρησκευτικά.

Μιλώντας στον Αlpha 989 ο κ. Γαβρόγλου υπεραμύνθηκε των αλλαγών του προκατόχου του στο υπουργείο Παιδείας Νίκου Φίλη λέγοντας ότι «ενισχύουν κι εκσυγχρονίζουν το μάθημα» και πρόσθεσε ότι έχουν γίνει οι αλλαγές στα βιβλία και η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει στις πιέσεις. 

Ωστόσο, παραδέχθηκε πως υπάρχουν αντιδράσεις φορέων και γονέων στην δέσμη προτάσεων για την Ιστορία, λέγοντας, όμως, πως στόχος είναι να σταματήσει η «παπαγαλία». 

«Η παπαγαλία σκοτώνει την Ιστορία. Η δέσμη προτάσεων που κάνουμε είναι προς αυτή την κατεύθυνση αλλά υπάρχει τρομερή αντίσταση, από τους γονείς, από πολλούς καθηγητές, από όλο το σύστημα της παραπαιδείας. Το ζητούμενο είναι όλη η κοινωνία να αλλάξει νοοτροπία» είπε χαρακτηριστικά.   «Εκσυγχρονίζουμε ακόμα και ένα μάθημα, όπως είναι τα μαθηματικά, που παλιά τα μαθαίναμε με απίστευτη αυστηρότητα. Τα πράγματα έχουν εξελιχθεί και ως προς το διδακτικό (σκέλος) και ως προ το περιεχόμενο. Όταν η εκπαίδευση σου επιβάλει να εκσυγχρονίσεις τέτοιου είδους μαθήματα γιατί όχι και τα θρησκευτικά. Και αυτό θα κάνουμε», πρόσθεσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ