Πολιτικη & Οικονομια

Διάταξη εξαιρεί από περικοπές στη σύνταξη τον Μπαλαούρα -Καταγγέλλεται ως φωτογραφική

Τι αναφέρει η τροπολογία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mpal.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ευνοημένος από διάταξη που περιελήφθη σε εγκύκλιο του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου φέρεται να είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συγκεκριμένη διάταξη εξαιρεί τους συνταξιούχους της Τράπεζας της Ελλάδος από τις περικοπές των αποδοχών όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται. Έτσι η συγκεκριμένη διάταξη καταγγέλλεται ως φωτογραφική καθώς σε αυτή ανήκει και ο κύριος Μπαλαούρας ως άμεσα ωφελούμενος.

Ειδικότερα η τροπολογία αναφέρει: «Εξαιρούνται από την περικοπή ή την πλήρη αναστολή της σύνταξης οι συνταξιούχοι της Τραπέζης της Ελλάδος, οι οποίοι, ανεξάρτητα από το χρονικό σημείο ανάληψης εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση, καταλαμβάνονται από τις προϋπάρχουσες του άρθρου 20 του Ν. 2387/2016 ρυθμίσεις για την απασχόληση συνταξιούχων». 

Υπενθυμίζουμε ότι ο κύριος Μπαλαούρας είχε λάβει και την 13η σύνταξη που μοίρασε στους χαμηλοσυνταξιούχους στο τέλος του 2016 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αποδίδει το «λάθος» στο γεγονός ότι «στο σύστημα φαίνομαι χαμηλοσυνταξιούχος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ