Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωράκης για ανθρώπους με σύνδρομο Down: «Ερωτεύονται, πληγώνονται, προσπαθούν»

Μήνυμα του επικεφαλής του Ποταμιού Παγκόσμια Ημέρα του Συνδρόμου Down

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
theodorakis44.jpg
eurokinissi

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο facebook με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Συνδρόμου Down.

«Ηρέμησε, έχω μόνο ένα επιπλέον χρωμόσωμα», έγραφαν τα μπλουζάκια των παιδιών με σύνδρομο Down που συνάντησα πέρσι στη Θεσσαλονίκη. Πήγαμε για μπόουλινγκ εκεί στη γειτονιά του Συλλόγου, στα Κωνσταντινοπολίτικα. Και ήταν βέβαια πολύ καλύτεροι από μένα. «Παίζουμε κάθε Σάββατο», μου είπε ο Χριστόφορος, παγκόσμιος πρωταθλητής στους Special Olympics, μαζί με την Φραντζέσκα.

Η άθληση κάνει θαύματα στα παιδιά. Θυμάμαι την ιστορία ενός κοριτσιού με Down που την πρώτη μέρα ανέβηκε δειλά στα πέδιλα του σκι και την έβδομη μέρα κατέβαινε την πλαγιά.

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη υποστηρίζει 400 οικογένειες από όλη την Ελλάδα. Πέρσι το Ποτάμι είχε στηρίξει τα παιδιά.

Είναι ίσως η ώρα να σας πω ότι στο Ποτάμι – εθελοντές, στελέχη, βουλευτές, ευρωβουλευτές, μαζί και εγώ – έχουμε πάρει την απόφαση να στηρίζουμε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Έμπρακτα, όχι μόνο με λόγια. Βοηθάμε κάθε φορά για έναν μόνο χρόνο, ώστε να μην δημιουργούνται εκατέρωθεν εξαρτήσεις. Η σκυτάλη, όμως, της βοήθειας δεν πρέπει να πέσει κάτω. Επικοινωνήστε με τον Σύλλογο να σας πουν τι ανάγκες έχουν τα παιδιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ