Πολιτικη & Οικονομια

Φίλης: Σκοταδισμός, Μεσαίωνας και αναχρονισμός η απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά

«Οδυνηρή έκπληξη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Φίλης
Νίκος Φίλης © EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

«Προφανώς, η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί οδυνηρή έκπληξη και μας προβληματίζει όλους».

Με αυτή τη δήλωση στη δημόσια τηλεόραση ο Νίκος Φίλης σχολίασε την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το πρόγραμμα των Θρησκευτικών στο δημοτικό και στο γυμνάσιο που είχε λανσάρει όσο ήταν υπουργός Παιδείας.

«Είναι μία απόφαση, η οποία παρερμηνεύει ή και παραβιάζει τις Συνταγματικές Διατάξεις, ωστόσο, από την απόφαση δεν έχει δημιουργηθεί κανένα θέμα. Το μάθημα των νέων Θρησκευτικών γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται κανονικά στα σχολεία. Το Σύνταγμα δεν λέει ότι πρέπει να κάνουμε προσηλυτισμό στα σχολεία, να έχουμε κατηχητικά στα σχολεία», είπε ο Νίκος Φίλης και τόνισε: «Το Σύνταγμα μιλάει για ανεξιθρησκία και δυστυχώς, η απόφαση του ΣτΕ και με το σκεπτικό της παραβιάζει την Αρχή της Ανεξιθρησκίας, δυστυχώς που το λέω. Είναι μία μεσαιωνικού τύπου απόφαση».

Νωρίτερα, μιλώντας στο κανάλι της Βουλής τόνισε ότι πρόκειται για «σκοταδισμό, μεσαίωνα και αναχρονισμό» ωστόσο  υπογράμμισε στις δηλώσεις του στο κανάλι της Βουλής ότι από την απόφαση δεν κινδυνεύει το μάθημα των νέων Θρησκευτικών στα σχολεία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ