Πολιτικη & Οικονομια

Παπακώστα: Η ΝΔ υποβαθμίζει την κοινωνική ατζέντα (video)

«Κάποτε ήταν στις πρώτες προτεραιότητες. Τώρα πλέον, όχι», το σχόλιο της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
papakosta23424234234234234.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τα πυρά της εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τις υποτιμητικές δηλώσεις τους κατά «ευαίσθητων» κοινωνικών ομάδων εξαπέλυσε η Κατερίνα Παπακώστα.

Μιλώντας σε βραδινή τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ, η ανεξάρτητη βουλευτής χαρακτήρισε «εξόχως ντροπιαστική» την τοποθέτηση των Ιάσωνα Φωτήλα και Αθανάσιου Δαβάκη προς τα ΑμΕΑ και τους Ρομά, κάνοντας λόγο για «αποδόμηση της κοινωνικής ατζέντας» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Υπάρχει μια ομάδα δίπλα από τον πρόεδρο που δεν υιοθετεί την αντίληψη την οποία είχαμε ότι η κοινωνική ατζέντα πρέπει να είναι ψηλά στις προτεραιότητές μας» ανέφερε, εξηγώντας ότι αυτή η στροφή τη «θίγει βαθύτατα».

«Τα δικαιώματα πρέπει να τα προστατευτούν και να είναι πολύ ψηλά... Δεν γίνεται να λέει ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ να δηλώνει ότι δεν μπορεί άτομο ΑΜΕΑ να είναι διοικητής σε νοσοκομείο» ξεκαθάρισε.

Και πρόσθεσε: «Η ΝΔ, παγίως, την κοινωνική ατζέντα την είχε κάποτε πολύ ψηλά στις πολιτικές προτεραιότητές της. Την τελευταία εβδομάδα συνετρίβη με γδούπο η κοινωνική ατζέντα. Είναι πολύ σοβαρότερο το θέμα από το να πεις κάποια πράγματα, απευθυνόμενος σε ένα πολιτικό κοινό. Ο πολιτικός πρέπει να σκέφτεται πριν τοποθετηθεί δημόσια».

Κ. Παπακώστα: Συνετρίβη με γδούπο η κοινωνική ατζέντα της Ν.Δ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ