- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο Βουκουρέστι τη Δευτέρα ο Νίκος Κοτζιάς
Για την τριμερή με Ρουμανία και Βουλγαρία
Στο Βουκουρέστι θα βρίσκεται τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας.
Πρόκειται για μια ελληνική πρωτοβουλία που στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με τα δύο κράτη, σημαντικούς εταίρους της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
Κύριο θεμα των συζητήσεων θα είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών, με στόχο την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και της συνδεσιμότητας. Παράλληλα, θα συζητηθούν περιφερειακά θέματα που άπτονται της συνεργασίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τα Δυτικά Βαλκάνια. Έμφαση, τέλος, θα δοθεί στη συνεργασία για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των πολιτικών που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, με κοινωνικό πρόσημο και με κριτήριο την εξυπηρέτηση των αναγκών των λαών της.
Κατά την παραμονή του στο Βουκουρέστι, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από την πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Βιόριτσα Ντάντσιλα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.