Πολιτικη & Οικονομια

Στο Βουκουρέστι τη Δευτέρα ο Νίκος Κοτζιάς

Για την τριμερή με Ρουμανία και Βουλγαρία

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kotziaw.gif
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Στο Βουκουρέστι θα βρίσκεται τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας.

Πρόκειται για μια ελληνική πρωτοβουλία που στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με τα δύο κράτη, σημαντικούς εταίρους της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Κύριο θεμα των συζητήσεων θα είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών, με στόχο την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και της συνδεσιμότητας. Παράλληλα, θα συζητηθούν περιφερειακά θέματα που άπτονται της συνεργασίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τα Δυτικά Βαλκάνια. Έμφαση, τέλος, θα δοθεί στη συνεργασία για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των πολιτικών που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, με κοινωνικό πρόσημο και με κριτήριο την εξυπηρέτηση των αναγκών των λαών της.

Κατά την παραμονή του στο Βουκουρέστι, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από την πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Βιόριτσα Ντάντσιλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.