Πολιτικη & Οικονομια

Πολάκης για προανακριτική Novartis: Δέχομαι τηλεφωνικές απειλές και με ζηλεύουν

«Δεν θέλω δανεικά φτερά πετώ με τα δικά μου γι' αυτό πολλοί ζηλεύουνε εμέ το πέταγμά μου» ανέφερε στη μαντινάδα του για την προανακριτική της Novartis

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
polakis2342.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης με αφορμή τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απέρριψε τα περί εκτίναξης της φαρμακευτικής δαπάνης και εύνοιας της Novartis και άλλων φαρμακοβιομηχανιών, επισημαίνοντας ότι στοχοποιείται λόγω... ζήλιας.

«Θα κλείσω με μια μαντινάδα που την αφιερώνω και στην αντιπολίτευση και στους συντρόφους μου στην κυβέρνηση: Δεν θέλω δανεικά φτερά πετώ με τα δικά μου γι' αυτό πολλοί ζηλεύουνε εμέ το πέταγμά μου» ανέφερε ο κ. Πολάκης.

«Δεν αξίζει τον κόπο να σταθώ στο επί της ουσίας της κατηγορίας για σύσταση προανακριτικής που έφερε η ΝΔ. Απάντησαν διεξοδικά οι προηγούμενοι. Η εικόνα σήμερα δείχνει τι κεφαλοκλείδωμα υπέστη ο Μητσοτάκης από τον Σαμαρά που τον ανάγκασε να καταθέσει μια πρόταση ως κίνηση πανικού. Βλέπω 6-7 βουλευτές της ΝΔ  για αυτό το κατά τα άλλα μεγάλο σκάνδαλο» είπε, εστιάζοντας στα χρέη των νοσοκομείων και στην οικονομική εξυγίανσή τους.

«Μας κατηγορείτε γιατί μας δώσατε νοσοκομεία με 740 εκατ. ευρώ χρέη και φτάσαμε το 2017 να έχουμε πλεόνασμα 370 εκατ. ευρώ. Μας παραδώσατε πρωτοβάθμια με απολυμένους και εμείς στήσαμε 30 ΤΟΜΥ και φέραμε 3.500 νέους εργαζόμενους. Μας κατηγορείτε γιατί διαγράψαμε τα χρέη των ανασφάλιστων» εξήγησε.

Τηλεφωνικές απειλές

Παράλληλα, υποστήριξε ότι τόσο ο ίδιος όσο και συγγενικά του πρόσωπα δέχονται απειλητικές τηλεφωνικές κλήσεις με απόκρυψη, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι δεν φοβάται.

«Όσο και αν με ψάξετε. Όσα τηλέφωνα και να με πάρετε με απόκρυψη, εμένα και τα συγγενικά μου πρόσωπα. Λαγούμι να σκάψατε από εδώ ως απέναντι στη γη, εμένα μέσα δεν θα με βρείτε» ξεκαθάρισε.

Έβαλε πλάτη για τον ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ

Αναφορικά με τον διορισμό του ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, υπεραμύνθηκε της επιλογής του, επισημαίνοντας:

«Τα σάπια ΜΜΕ μάς επικρίνουν γιατί τοποθετήσαμε έναν ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ, κάτοχο πτυχίου πολιτικού μηχανικού διοικητή, που έβαλε πλάτη από την πρώτη στιγμή για την ανέγερση και λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ