- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πολάκης για προανακριτική Novartis: Δέχομαι τηλεφωνικές απειλές και με ζηλεύουν
«Δεν θέλω δανεικά φτερά πετώ με τα δικά μου γι' αυτό πολλοί ζηλεύουνε εμέ το πέταγμά μου» ανέφερε στη μαντινάδα του για την προανακριτική της Novartis
Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης με αφορμή τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis.
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απέρριψε τα περί εκτίναξης της φαρμακευτικής δαπάνης και εύνοιας της Novartis και άλλων φαρμακοβιομηχανιών, επισημαίνοντας ότι στοχοποιείται λόγω... ζήλιας.
«Θα κλείσω με μια μαντινάδα που την αφιερώνω και στην αντιπολίτευση και στους συντρόφους μου στην κυβέρνηση: Δεν θέλω δανεικά φτερά πετώ με τα δικά μου γι' αυτό πολλοί ζηλεύουνε εμέ το πέταγμά μου» ανέφερε ο κ. Πολάκης.
«Δεν αξίζει τον κόπο να σταθώ στο επί της ουσίας της κατηγορίας για σύσταση προανακριτικής που έφερε η ΝΔ. Απάντησαν διεξοδικά οι προηγούμενοι. Η εικόνα σήμερα δείχνει τι κεφαλοκλείδωμα υπέστη ο Μητσοτάκης από τον Σαμαρά που τον ανάγκασε να καταθέσει μια πρόταση ως κίνηση πανικού. Βλέπω 6-7 βουλευτές της ΝΔ για αυτό το κατά τα άλλα μεγάλο σκάνδαλο» είπε, εστιάζοντας στα χρέη των νοσοκομείων και στην οικονομική εξυγίανσή τους.
«Μας κατηγορείτε γιατί μας δώσατε νοσοκομεία με 740 εκατ. ευρώ χρέη και φτάσαμε το 2017 να έχουμε πλεόνασμα 370 εκατ. ευρώ. Μας παραδώσατε πρωτοβάθμια με απολυμένους και εμείς στήσαμε 30 ΤΟΜΥ και φέραμε 3.500 νέους εργαζόμενους. Μας κατηγορείτε γιατί διαγράψαμε τα χρέη των ανασφάλιστων» εξήγησε.
Τηλεφωνικές απειλές
Παράλληλα, υποστήριξε ότι τόσο ο ίδιος όσο και συγγενικά του πρόσωπα δέχονται απειλητικές τηλεφωνικές κλήσεις με απόκρυψη, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι δεν φοβάται.
«Όσο και αν με ψάξετε. Όσα τηλέφωνα και να με πάρετε με απόκρυψη, εμένα και τα συγγενικά μου πρόσωπα. Λαγούμι να σκάψατε από εδώ ως απέναντι στη γη, εμένα μέσα δεν θα με βρείτε» ξεκαθάρισε.
Έβαλε πλάτη για τον ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ
Αναφορικά με τον διορισμό του ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, υπεραμύνθηκε της επιλογής του, επισημαίνοντας:
«Τα σάπια ΜΜΕ μάς επικρίνουν γιατί τοποθετήσαμε έναν ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ, κάτοχο πτυχίου πολιτικού μηχανικού διοικητή, που έβαλε πλάτη από την πρώτη στιγμή για την ανέγερση και λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέες δυνατότητες για την έρευνα, τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την απασχόληση
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στον Έβρο
Η ανάρτηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας
Παρά τις μεγάλες μειώσεις τιμών, η αγοραστική κίνηση δεν ικανοποίησε σημαντικό μέρος της αγοράς
Μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική
Υπό παρακολούθηση το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «TUBITAK MARMARA»
«Δύο έθνη με κοινές αξίες, συμφέροντα και προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν μαζί τις απειλές του αύριο»
«Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο οι Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Νέες παρεμβάσεις προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ
Δυο γενιές Θεσσαλονικέων δεν είχαν δει το μνημείο χωρίς σκαλωσιές
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η παράταση για τις κλειστές κατοικίες
Θα λάβει αποζημίωση από τον Αντώνη Λιάκο
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».
Τα μέτρα Μητσοτάκη, το στίγμα Τσίπρα και η επέτειος Ανδρουλάκη
Τον κατηγόρησε ότι δεν τήρησε συμφωνίες που είχαν κάνει στο παρελθόν
Σε εφαρμογή από τη Δευτέρα η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.