Παυλόπουλος: «Θα υπερασπιστώ τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Χώρας μας»
Η έμμεση απάντηση στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ
Έμμεση, αλλά σαφή απάντηση έδωσε στο τουρκικό ΥΠΕΞ από τη Νίσυρο όπου βρίσκεται για τους εορτασμούς της 70ής ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
«Ειδικώς προς αυτούς, υπενθυμίζουμε και το αυτονόητο δικαίωμα της Ελλάδας, κατά τις διατάξεις του άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ περί προληπτικής νόμιμης άμυνας, να τα θωρακίζει αμυντικά εναντίον κάθε επιβουλής, με όλα τα διαθέσιμα μέσα, όταν και εφόσον το κρίνει σκόπιμο. Επιπλέον, η Τουρκία δεν έχει κατά το Διεθνές Δίκαιο λόγον επ’ αυτού, διότι δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στην Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων» είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Κλείνοντας την ομιλία του κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Νισύρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε ένα ακόμη μήνυμα: «Καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας μου, και όχι μόνο, θα πράξω ό,τι μου αναλογεί προκειμένου να υπερασπισθώ αφενός την μακραίωνη Ιστορία και την αναντίρρητη ελληνικότητα της Νισύρου και όλων των Δωδεκανήσων. Και, αφετέρου και σύμφωνα με όσα εξέθεσα, τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν γένει».
Σημειώνεται ότι σήμερα εορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα σε όλα τα Δωδεκάνησα η ένωσή τους με την Ελλάδα, με παρελάσεις και παραδοσιακές γιορτές.
Στο πλαίσιο των εορτασμών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος βρίσκεται στη Νίσυρο, συνοδευόμενος από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη. Εκεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί σε επίτιμο δημότη, ύστερα από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για τους εορτασμούς ενσωμάτωσης, στη Ρόδο βρίσκεται εξάλλου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat
Η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης η πλειοψηφία - «Αγκάθι» παραμένει η ακρίβεια
Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαφθορά
Αύριο το μεσημέρι το ραντεβού με τον Ανδρουλάκη
«Κοιμισμένοι, κολυμπάμε πάντα στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός
«Νομικά αβάσιμη κοινοβουλευτική απόφαση»
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Οδηγός της νέας δράσης ΕΣΠΑ για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών με υψηλές επιδοτήσεις
Το Σάββατο η κηδεία του
Η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Tι είπε για τις διαδηλώσεις στη Γαλλία
Τι δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την απομάκρυνση Γκιλφόιλ
«Προσδοκία μου είναι η Ελλάδα να μπορεί πια να εξάγει τεχνογνωσία» τόνισε ο πρωθυπουργός
Το πρόγραμμα μετατρέπεται σε μόνιμη πολιτική του κράτους
«Υπάρχουν αλαζονικές συμπεριφορές, αλλά έχουν μειωθεί» σημειώνει
Όταν ένα χρόνιο πρόβλημα της Αθήνας γίνεται ξαφνικά κυβερνητική προτεραιότητα
«Η ΝΔ δεν είναι σε αναζήτηση κυβερνητικού εταίρου» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και η αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.