Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας: Ζήτησε τη μεσολάβηση του Γκουτέρες για την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών

Και η πΓΔΜ στην τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2386463.jpg
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Πηγές του Μαξίμου επισημαίνουν ότι ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στην εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με την πΓΔΜ αλλά και για την τουρκική παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ. 

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των συλληφθέντων Ελλήνων αξιωματικών στην Αδριανούπολη οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον ΓΓ του ΟΗΕ να μεταφέρει μήνυμα στην τουρκική πλευρά για την ανάγκη για ταχεία και θετική έκβαση της υπόθεσης με την απελευθέρωση και επιστροφή των στρατιωτικών  στην Ελλάδα. 

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου, έκανε λόγο για προσεκτικούς χειρισμούς και υπομονή στην υπόθεση των δύο αξιωματικών «Η Τουρκία αργά ή γρήγορα θα κατανοήσει ότι η όποια σκέψη να εκμεταλλευθεί και να αξιοποιήσει για άλλους σκοπούς ένα σύνηθες μεθορειακό συμβάν, είναι αδιέξοδη και θα αποβεί εις βάρος της», φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ