Πολιτικη & Οικονομια

Καμίνης: Η Αθήνα «αδικείται κατάφωρα» από την «αβουλία» του κ. Τόσκα απέναντι στους αντιεξουσιαστές

Ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε την παρέμβαση Τσίπρα για την αντιμετώπιση της βίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2476489.jpg
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ζητά ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, για την αντιμετώπιση των αθρόων και καταδρομικών φαινομένων βίας στην Αθήνα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Καμίνης ότι η Αθήνα δεν μπορεί να βασιστεί ούτε στο ελάχιστο στο «κατ’ ευφημισμόν» υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στον υπουργό Νίκο Τόσκα, τον οποίο κατηγόρησε ότι έχει αφήσει την κατάσταση να «ξεφύγει τελείως από τον έλεγχο».

Ο δήμαρχος Αθηναίων κατηγόρησε την πολιτεία για φαινόμενα εσκεμμένης αβουλίας απέναντι στους αντιεξουσιαστές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όλοι γνωρίζουν ότι κάθε Σάββατο, προγραμματισμένα, «γίνεται της τρελής» στην περιοχή της Τοσίτσα.

Άφησε, δε,  αιχμές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να μην αντικαταστήσει τον κ. Τόσκα στον χθεσινό ανασχηματισμό. «Φαίνεται πως τον θεωρεί πετυχημένο», είπε ειρωνικά.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καμίνη δεν τίθεται μόνο θέμα ασφάλειας, καθώς οι ταραχές αμαυρώνουν την εικόνα της Αθήνας στο εξωτερικό, βλάπτοντας την οικονομική ανάκαμψη μίας πόλης που πέρυσι προσέλκυσε 5 εκατομμύρια επισκέπτες.  Η Αθήνα «αδικείται κατάφωρα», είπε. «Εγώ δεν απευθύνομαι πλέον στον κ. Τόσκα».

Στη συνέχεια επέκρινε την κυβέρνηση για τη στάση της στο πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο αποκάλεσε «κοροϊδία», λέγοντας πως το σημερινό στάτους θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των πανεπιστημιακών.

Χθες ο Γιώργος Καμίνης εξέδωσε ανακοίνωση για τις επιθέσεις σε καταστήματα στην Ερμού και στο γραφείο της καθηγήτριας εγκληματολογίας του Παντείου Χριστίνας Ζαραφωνίτου. Είπε ότι «για μια ακόμη  φορά επιχειρήσεις και καταστήματα στην Ερμού έγιναν στόχος βανδάλων. Για μια ακόμη φορά κουκουλοφόροι, καταστρατηγώντας το άσυλο, τρομοκρατούν και στοχοποιούν  πανεπιστημιακούς  για το επιστημονικό τους έργο.   Για μια ακόμη φορά, ουδείς συλλαμβάνεται. Τον λόγο τώρα έχει μόνον ο πρωθυπουργός».  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ