Πολιτικη & Οικονομια

Πλειστηριασμοί: Πάνω από 200 είναι προγραμματισμένοι για σήμερα

Για ολόκληρο τον Μάρτιο έχουν αναρτηθεί 886 πλειστηριασμοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
akinita.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Φωτιά» θα πάρουν από τις 10 το πρωί οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές όσων συμβολαιογράφων πραγματοποιούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένοι πάνω από 200 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί με επισπεύδουσες κυρίως τις τράπεζες -πολλοί έχουν ήδη ανασταλεί- και την ώρα που οι επικεφαλής των θεσμών θα μετρούν στο Χίλτον επιδόσεις, οι συλλογικότητες θα οργανώνουν διαμαρτυρίες έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία.

Καθημερινά στην πλατφόρμα eauction.gr αναρτώνται νέοι πλειστηριασμοί σπιτιών, οικοπέδων, γραφείων, αγροτεμαχίων, εργοστασίων, ξενοδοχείων κ.α. Μέχρι το πρωί της Τετάρτης στην πλατφόρμα eauction.gr είχαν ανέβει 2.272 πλειστηριασμοί που θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Για ολόκληρο τον Μάρτιο έχουν αναρτηθεί 886 πλειστηριασμοί όταν μια εβδομάδα νωρίτερα, όπως γράφουν τα ΝΕΑ, ήταν 639.

Την ίδια ώρα ξεπέρασαν τους 300 οι συμβολαιογράφοι που έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών-Πειραιάς, καθώς εντάσσονται και οι συμβολαιογράφοι της περιφέρειας.

Πάντως, παρά τον όγκο αυτό και μόνο δεν αρκεί για τους δανειστές και ειδικά την ΕΚΤ, που ζητούν διασπορά, διάχυση των ηλεκτρονικών «σφυριών» σε όλες τις περιφέρειες, σε όλη την Επικράτεια, και όχι μόνο στην Αθήνα. Έτσι, εκτός θεαματικής έκπληξης, το EWG της Πέμπτης δεν θα ανάψει πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης και όλα θα κριθούν στις επόμενες 10 - 15 ημέρες.

Το «κλειδί», σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, είναι να ολοκληρώνεται με συνοπτικές διαδικασίες η αντικατάσταση των συμβολαιογράφων που δεν μετέχουν στους πλειστηριασμούς από συναδέλφους τους στην Αθήνα, όπως προβλέπει η σχετική, φρεσκοψηφισμένη διάταξη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ