Πολιτικη & Οικονομια

Κοντονής για Novartis: Προσπαθούν να βγάλουν τρελούς τους μάρτυρες (video)

«Τα στοιχεία της δικογραφίας δεν τα γνώριζε κανένας, δεν ήξερα ούτε καν τι περιέχει»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kontonis-bouli.jpg
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI

Για προσπάθεια τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών αλλά και των μαρτύρων της υπόθεσης Novartis κάνει λόγο ο υπουργός δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

«Κανείς δεν γνώριζε στοιχεία της δικογραφίας από την κυβέρνηση. Δεν ήξερα ούτε καν τι περιέχει η δικογραφία», ανέφερε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο υπουργός Δικαιοσύνης, σε ερώτηση σχετικά με το αν γνώριζαν στελέχη της κυβέρνησης ή ο ίδιος λεπτομέρειες από τη δικογραφία.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως η υπόθεση Novartis «είναι σκάνδαλο ή σκευωρία. Και τα δύο δεν γίνεται. Δεν γίνεται αυτό το σκάνδαλο, που όλοι παραδέχονται ότι υπάρχει, να είναι ορφανό», τονίζοντας ότι «θα εντοπιστούν και θα αποδοθούν οι ευθύνες».

«Οι εντεταλμένοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί ελέγχουν την πιστότητα των μαρτύρων. Την αξιοπιστία μπορούν να την διαπιστώσουν και οι εμπλεκόμενοι και οι δικηγόροι τους και να προβούν στις ανάλογες τοποθετήσεις. Κανένας δεν είναι ανέλεγκτος σε αυτή τη διαδικασία» δήλωσε.

«Η διαδικασία ως προς τα πολιτικά πρόσωπα έχει ανατεθεί στη Βουλή, που την ερευνά με τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής και για τα μη πολιτικά πρόσωπα η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά. Όποιοι έχουν διαφορετική άποψη για το τι έπρεπε να γίνει, ας μας το πουν» τόνισε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ