Πολιτικη & Οικονομια

Τι ειπώθηκε στην τετραμερή συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες

Πού συμφώνησαν όλες οι πλευρές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vrixeles1.jpg
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μία σειρά από συναντήσεις θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της σημερινής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες με βασικό θέμα τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων, αλλά και την τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε, στο περιθώριο της Συνόδου, τετραμερής συνάντηση μεταξύ της γερμανίδας καγκελάριου, Αγκελας Μέρκελ, του Βούλγaρου πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ, του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, και του Ελληνα πρωθυπουργού. 

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση της συνεργασίας στο μεταναστευτικό. Μεταξύ των άλλων, γερμανική και ευρωπαϊκή υλικοτεχνική υποστήριξη και ανθρωπίνου δυναμικού για τη διαχείριση συνόρων και υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου. 

Επιπλέον από όλους τονίστηκε ότι η ευρωτουρκική συνεργασία στον τομέα του μεταναστευτικού είναι αποτελεσματική και πρέπει να διαφυλαχθεί. 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η ευρωτουρκική συνεργασία στον τομέα της μετανάστευσης απαιτεί να μην υπάρχουν εντάσεις στο Αιγαίο. 

Η γερμανίδα καγκελάριος με τη σειρά της δήλωσε τη στήριξη προς την Ελλάδα στο ζήτημα αυτό, υπογραμμίζοντας ότι είναι σαφής και δεδομένη. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.