Πολιτικη & Οικονομια

Novartis στο BBC για την προανακριτική στην Ελλάδα: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί

«Είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε την πλήρη ευθύνη που μας αναλογεί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
novartis.jpg
EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Το βρετανικό δίκτυο BBC μετά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την απόφαση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis επικοινώνησε με εκπρόσωπο της φαρμακευτικής εταιρείας, ο οποίος δήλωσε ότι ο ελβετικός φαρμακευτικός κολοσσός δεν έλαβε ποτέ επίσημα κάποια καταγγελία ή το κατηγορητήριο από τις αρχές που ερευνούν στην Ελλάδα την υπόθεση και ότι η κάλυψη των μέσων ενημέρωσης «περιέχει πολλούς εντυπωσιακούς κι αβάσιμους ισχυρισμούς, σε μια πολιτική συζήτηση της οποίας δεν θα έπρεπε να είναι μέρος η Novartis».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «θα λάβει γρήγορα κι αποφασιστικά μέτρα και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόληψη μελλοντικών παραπτωμάτων».

«Ενώ η Novartis συνεχίζει να συνεργάζεται πλήρως με τις ελληνικές και τις αμερικανικές αρχές, εμείς (ως εταιρεία) διεξάγουμε και τη δική μας εσωτερική και βαθειά έρευνα. Είμαστε αποφασισμένοι να δούμε πώς έχει πλήρως η κατάσταση και να αναλάβουμε την πλήρη ευθύνη που μας αναλογεί για κάθε πράξεις που υστερούν των υψηλών στάνταρντ μας για την ηθική μας επιχειρησιακή συμπεριφορά» πρόσθεσε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ