Πολιτικη & Οικονομια

Λοβέρδος: Με πρακτικές αρχισυμμορίτη έστησε ο Τσίπρας πλεκτάνη για τη Novartis (video)

«Δεν θα υπάρξει οίκτος στα πολιτικά ζόμπι – Στο σκαμνί συκοφάντες - Τη δική μου φωνή δεν θα μπορέσετε να τη φιμώσετε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
loverdos.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πρώην υπουργός Υγείας μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis Ανδρέας Λοβέρδος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για πρακτικές αρχισυμμορίτη και πλεκτάνη σε βάρος σχεδόν του αντιπολιτευόμενου κόσμου επειδή δεν αντέχει να σηκώσει το βάρος της αποτυχίας και θέλει να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.

«Μου είναι δύσκολο να αποδεχθώ πως ο πρωθυπουργός με πρακτικές αρχισυμμορίτη έστησε πλεκτάνη σε βάρος του πολιτικού κόσμου γιατί δεν αντέχει την αποτυχία του», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος και πρόσθεσε αναφερόμενος στη δικογραφία που τον φέρνει κατηγορούμενο είπε πως: «όσο και αν έχω προσπαθήσει αυτόν τον καιρό κατέστη αδύνατον να αντιληφθώ της συνθήκες για τις οποίες καλούμαι να απολογηθώ», καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο λόγος που κλήθηκε σε απολογία είναι «η αντιπολιτευτική μου φωνή που κάνει ζημία» στην κυβέρνηση.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος και πάλι στον πρωθυπουργό «που τόλμησε να τον κατηγορήσει» τόνισε πως είναι «είναι ελάχιστος για να μπορέσει να τον φιμώσει». «Καταλάβατε άθλιοι συκοφάντες; Θα καθίσετε στο σκαμνί […] κανείς δεν θα με φιμώσει» τόνισε ο βουλευτής, πρώην υπουργός Υγείας.

Πρόκειται, είπε, για αήθη προσπάθεια να με θέσουν εκτός πολιτικής. «Έχω διαγράψει 18 χρόνια πολιτικής ζωής, με διαφάνεια και απόλυτο σεβασμό στα χρήματα του ελληνικού λαού. Κάποιοι αχρείοι τόλμησαν να θέσουν χείρα σε αυτό» δήλωσε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ.

«Συναντιόμασταν, λένε, με τον (πρώην πρόεδρο της Novartis Ελλάδας) κ. Φρουζή από το 2010, ενώ τον γνώρισα μετά την εκλογή του, τον Μάρτιο του 2012, δεν τον ήξερα ούτε με πλησίασαν, ούτε συνάντηση μού είχε ζητηθεί... Άλλο άθλιο ψέμα: Μείωσα τις τιμές, αλλά έκανα εκπτώσεις στη Novartis! Όλες οι εταιρείες έχασαν τεράστια κέρδη επί υπουργίας μου, όλες» δήλωσε δε.

Ο πρώην υπουργός μίλησε για «ψεύδη από αδίστακτους κουκουλοφόρους» και αναρωτήθηκε πως μπόρεσαν να πάρουν το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα. Επισήμανε μάλιστα πως η αρμόδια εισαγγελέας όχι μόνο δεν έστειλε την υπόθεση αμελλητί στη Βουλή, αλλά κάλεσε μετά από δύο μήνες τον μάρτυρα για νεότερη κατάθεση.  

«Απαιτώ η η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης να τους βγάλει την κουκούλα. Έχει την αρμοδιότητα», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.  Παραβιάστηκαν Σύνταγμα και νόμοι, προσέθεσε. Η κουκούλα μπορεί να αφαιρεθεί, επανέλαβε. 

«Θα συντρίψω όλους όσοι τόλμησαν να αμφισβητήσουν την πολιτική μου τιμή και υπόληψη», ήταν το μήνυμα προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας, στους οποίους επισήμανε ότι ήταν απέναντι σε κάθε θετική μεταρρύθμιση στον χώρο της υγείας. 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δημοκρατία και το βέλος του χρόνου
Η δημοκρατία και το βέλος του χρόνου

Οι πολίτες που, δικαιολογημένα ή όχι, θέλγονται από τις σειρήνες των ακραίων εθνικιστικών ρητορικών καλό είναι να θυμούνται ότι καμία ελευθερία και κανένα δικαίωμα δεν είναι οριστικά κεκτημένα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.