- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βασιλική Θάνου για Novartis: Οι επιθέσεις εις βάρος των εισαγγελέων είναι παντελώς αδικαιολόγητες
«Η εισαγγελέας Τουλουπάκη και το επιτελείο της διαθέτουν το σθένος ώστε να αγνοήσουν τις έμμεσες και άμεσες απειλές»
«Θεωρώ ότι οι επιθέσεις εις βάρος των εισαγγελέων είναι παντελώς αδικαιολόγητες, ενήργησαν σύμφωνα με τον νόμο και σύμφωνα με το Σύνταγμα», είπε στον Alpha 989 η Βασιλική Θάνου, προϊστάμενη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού. «Ας αφήσουν τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης να προχωρήσουν στο δύσκολο έργο που έχουν επωμιστεί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
«Για ποιο λόγο το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων δεν έβγαλε μια ανακοίνωση υποστηρικτική; Η ανακοίνωση που έβγαλε μετά από μέρες ήταν γενικόλογη και άφηνε αιχμές κατά των εισαγγελέων», υποστήριξε η κα Θανου.
Δήλωσε βεβαία ότι η εισαγγελέας Τουλουπάκη και το επιτελείο της διαθέτουν το σθένος ώστε να αγνοήσουν τις έμμεσες και άμεσες απειλές.
Για τους προστατευόμενους μάρτυρες η προϊστάμενη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού είπε ότι «εξ’ όσων γνωρίζω από τις πληροφορίες, υπάρχει διάταξη της εισαγγελέως περί προστασίας μαρτύρων και η έγκριση από τον επόπτη του Αρείου Πάγου».
Διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν κάποιοι ότι σε όλα σχεδόν τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχύει το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων.
«Απορώ γιατί ακούγεται και από το στόμα προσώπων που θα έπρεπε να διαθέτουν πολιτικό πολιτισμό», είπε χαρακτηριστικά.
«Ακούμε μερικούς που αναρωτιούνται από ποιους κινδυνεύουν οι μάρτυρες. Μα αφού οι ίδιοι εξαπολύουν τέτοιες απειλές ότι θα κόψουν χέρια, κεφάλια, πώς μπορούν να μας πείσουν ότι δεν κινδυνεύουν οι μάρτυρες», διερωτήθηκε η κα Θάνου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
«Ο στόχος και οι αρχές δεν εκφράζονται από το εναπομείναν σχήμα» σημειώνει
Δίχως τέλος οι αποχωρήσεις - παραιτήσεις από το κόμμα
Γιατί ζητά να ανακληθούν οι άδειες τηλεοπτικών σταθμών των ΗΠΑ
Οι τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.