- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βασιλική Θάνου για Novartis: Οι επιθέσεις εις βάρος των εισαγγελέων είναι παντελώς αδικαιολόγητες
«Η εισαγγελέας Τουλουπάκη και το επιτελείο της διαθέτουν το σθένος ώστε να αγνοήσουν τις έμμεσες και άμεσες απειλές»
«Θεωρώ ότι οι επιθέσεις εις βάρος των εισαγγελέων είναι παντελώς αδικαιολόγητες, ενήργησαν σύμφωνα με τον νόμο και σύμφωνα με το Σύνταγμα», είπε στον Alpha 989 η Βασιλική Θάνου, προϊστάμενη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού. «Ας αφήσουν τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης να προχωρήσουν στο δύσκολο έργο που έχουν επωμιστεί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
«Για ποιο λόγο το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων δεν έβγαλε μια ανακοίνωση υποστηρικτική; Η ανακοίνωση που έβγαλε μετά από μέρες ήταν γενικόλογη και άφηνε αιχμές κατά των εισαγγελέων», υποστήριξε η κα Θανου.
Δήλωσε βεβαία ότι η εισαγγελέας Τουλουπάκη και το επιτελείο της διαθέτουν το σθένος ώστε να αγνοήσουν τις έμμεσες και άμεσες απειλές.
Για τους προστατευόμενους μάρτυρες η προϊστάμενη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού είπε ότι «εξ’ όσων γνωρίζω από τις πληροφορίες, υπάρχει διάταξη της εισαγγελέως περί προστασίας μαρτύρων και η έγκριση από τον επόπτη του Αρείου Πάγου».
Διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν κάποιοι ότι σε όλα σχεδόν τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχύει το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων.
«Απορώ γιατί ακούγεται και από το στόμα προσώπων που θα έπρεπε να διαθέτουν πολιτικό πολιτισμό», είπε χαρακτηριστικά.
«Ακούμε μερικούς που αναρωτιούνται από ποιους κινδυνεύουν οι μάρτυρες. Μα αφού οι ίδιοι εξαπολύουν τέτοιες απειλές ότι θα κόψουν χέρια, κεφάλια, πώς μπορούν να μας πείσουν ότι δεν κινδυνεύουν οι μάρτυρες», διερωτήθηκε η κα Θάνου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
«Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να επιδιώκουμε την πολιτική ή τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων μας» σημειώνει
Τι είπε από το βήμα της Βουλής
«Σε αυτή την εκστρατεία λάσπης σε βάρος μου, το ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο» επεσήμανε ο υπουργός
«Ζούμε σε περίοδο τοξικότητας άνευ προηγουμένου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.