Πολιτικη & Οικονομια

Άδωνις Γεωργιάδης: Από τη Novartis δεν έχω πάρει ούτε καφέ εσπρέσο

«Δεν ζήτησα τη διαγραφή Αντώναρου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
adonis.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Από τη Novartis δεν έχω πάρει ούτε καφέ εσπρέσο» είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες χρησιμοποιούν τη λέξη «πιστεύω». «Αυτά δεν είναι στοιχεία» τόνισε.

Δήλωσε επίσης ότι έχει συναντηθεί πολλές φόρες με τον πρώην πρόεδρο της Novartis στην Ελλάδα Κωνσταντίνο Φρουζή, γιατί ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδας. Ανέφερε ακόμη ότι δημοσιογράφος που έχει κάνει τα περισσότερα ραντεβού με τον κύριο Φρουζή είναι ο Κώστας Βαξεβάνης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε δε ότι η «επί τρία χρόνια συνεργάτης του κ. Παπαγγελόπουλου» εισαγγελέας κ. Τουλουπάκη δεν ερεύνησε τον τροφοδότη λογαριασμό της εταιρείας στην Ελβετία, ύψους 28 εκατ. ευρώ. Εκτίμησε ότι από το λογαριασμό αυτό πήγαιναν χρήματα σε γιατρούς του ΕΣΥ και όπως είπε, αποκλείεται να μην βρίσκονται στη λίστα γιατροί - κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ η κα Τουλουπακη σταμάτησε την έρευνα στον τροφοδότη λογαριασμό και έφτασε στους προστατευόμενους μάρτυρες, γιατί δεν είχε σκοπό την αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά να παίξει πολιτικά παιχνίδια.

Όσον αφορά τη διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Ο πρόεδρος της ΝΔ διέγραψε τον κ. Αντώναρο, γιατί η παράταξη μας τώρα που βάλλεται πρέπει να βαδίσει ενωμένη».

Διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν ζήτησε την διαγραφή, κανενός παρότι ο κ. Αντώναρος αμφισβήτησε ευθέως την ηθική του ακεραιότητα. Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ακόμη ότι ο Κώστας Καραμανλής «δεν εκπροσωπείται από κανέναν και όταν θέλει να μιλήσει, μιλάει μονός του».

Επίσης, εστίασε στο μήνυμα του Θοδωρή Ρουσόπουλου για την ανάγκη ενότητας της ΝΔ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ